ERC ha revalidat la majoria absoluta assolida el 2011 i David Rodríguez podrà tornar a governar amb comoditat els propers quatre anys amb 7 regidors. Per contra, la renovació de la candidatura de CiU, encapçalada pel jove Marc Barbens, no ha convençut a l´electorat i els convergents han obtingut els pitjors resultats a la ciutat, que els han deixat amb 3 regidors. La CUP ha irromput amb força al consistori solsoní amb 2 regidors, mentre que el PSC manté la regidoria que tenia. Ni PP ni PlataformaxCatalunya han obtingut representació a Solsona.

Tots els candidats a l´alcaldia de Solsona, a excepció de Marc Barbens, van seguir ahir al vespre l´escrutini al col·legi electoral ubicat per primer cop a la Sala Polivalent, on de seguida es van fer evidents els resultats i van variar poc a mesura que avançava el recompte.

Només conèixer-se els resultats definitius, el candidat d´ERC a la reelecció, David Rodríguez, els titllava «d´extraordinaris» tenint en compte «que el govern desgasta i que han estat quatre anys molt durs». Els republicans han mantingut els 7 regidors de la passada legislatura i només han perdut 7 vots i n´han registrat 1.877, que suposen el 47,88% del total. Rodríguez, que va ser rebut amb una llarga ovació quan va arribar a la seu d´ERC al Solsonès, es va mostrar «doblement satisfet» dels resultats perquè ajuden a capgirar el Consell Comarcal «que era un altre dels objectius que perseguíem». Segons el cap de llista d´ERC, «a la ciutat ja havíem aconseguit canviar la mentalitat i també ho volíem fer a la comarca i per això cal canviar el Consell».

D´altra banda, el futur alcalde de Solsona es va felicitar pels bons resultats de les tres formacions d´esquerres (ERC,CUP i PSC) i, tot i tenir la majoria absoluta i poder governar amb comoditat, no va descartar pactes amb les formacions representades al consistori, tot i que «amb una serà més difícil», assegurava, en clara referència a CiU.

L´altra cara de la moneda, es va viure a la seu de CDC a Solsona on hi havia cares llargues per la davallada a la capital de comarca. El cap de llista, Marc Barbens, va assumir la derrota i va assegurar que cal fer «autocrítica i analitzar aquells factors que ens han fallat, potser no ens hem sabut explicar bé», va assegurar.

La gran triomfadora de la nit, a banda d´ERC, va ser Alternativa per Solsona-CUP que es presentava per primera vegada als comicis i va obtenir 609 vots, que li donen 2 regidors. El cap de llista de la formació, Òscar Garcia, assegurava que «si em diuen que trauríem aquests resultats fa tres mesos no m´ho crec».

Qui també mostrava la seva satisfacció era Yasmina Valderrama alcaldable del PSC, que ha mantingut el regidor que tenia amb 260 vots, 42 menys que el 2011. El PP, amb José Luis Reboiro al capdavant, no ha aconseguit recuperar la representació al consistori i va obtenir 139 vots, 4 menys que el 2011. La xenòfoba Plataformax Catalunya va sumar 51 vots.