La candidata del PSC al Congrés, Meritxell Batet, va insistir ahir que el Govern ha d'assumir "responsabilitats polítiques" tant per les converses de Jorge Fernández Díaz com pel possible nou cas d'informes de la policia sobre moviments independentistes.

Batet va fer referència a la informació publicada per la Cadena Ser, segons la qual el ministeri de l'Interior hauria utilitzat la Policia per elaborar informes que intentaven criminalitzar moviments independentistes com l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i, en concret, a la que va ser la seva presidenta, Carme Forcadell.

La candidata va assegurar que es tracta "d'un nou episodi d'un cas gravíssim que reforça la idea que s'han d'assumir responsabilitats de manera immediata".

"És indecent. Ens avergonyim tots de tenir un Govern que utilitza les institucions públiques de manera partidista. Demanem la dimissió immediata de Jorge Fernández Díaz i, si no ho fa, el president en funcions del Govern hauria d'actuar de manera immediata i cessar-lo", va subratllar.

Tal com va fer dimecres en un míting a Tarragona, Batet va demanar que els ciutadans vagin a votar el 26J per "provocar el cessament del Govern del PP perquè és clar que ells, per si sols, no ho faran".

Segons el seu parer, és urgent un canvi de Govern a Espanya "per preservar la democràcia i la separació de poders". Respecte a les insinuacions que el PSC està darrere de la filtració de les converses entre el ministre de l'Interior i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, ha tornat a rebutjar aquesta possibilitat i ha instat qui defensi aquesta posició que vagi als tribunals.

En aquesta línia, va qualificar d'"inacceptables" aquestes acusacions i va assegurar que, davant aquestes "insídies", el seu partit estudia anar als tribunals perquè considera que poden ser constitutives de delicte.