esports

L´ACB negocia amb l´Ajuntament fer una ciutat esportiva al Congost proposada pel Ricoh

02.12.2008 | 01:00
Una panoràmica des del balcó natural de la Catalana dels terrenys del Congost
Una panoràmica des del balcó natural de la Catalana dels terrenys del Congost

Una empresa que es dedica a l´oci, associada a l´ACB, té interès a crear a la zona del Congost una ciutat esportiva. L´ACB ja en construeix dues, a Saragossa i Màlaga, tot seguint el mateix model. Ara, l´Ajuntament manresà estudia quines fórmules hi ha legalment per donar el sí, tot i manifestar que es tracta d´un projecte encara verd.

L’Ajuntament de Manresa, amb una gestió inicial del Ricoh, està valorant molt seriosament que a la zona del Congost s’aixequi un centre d’oci esportiu. Durant les properes setmanes se sabrà si el projecte es fa realitat i Accura Sports Management, que ja s’ha fet públic que és el concessionari de la zona esportiva de l’ACB que es construeix a Saragossa, seria la que es faria càrrec d’un centre de fitness i oci poliesportiu.

L’ACB té una àrea d’expansió, i aquesta empresa associada forma part d’una de les seves branques. Segons Josep Vives, el president del Bàsquet Manresa, «fa uns dos anys ja vam plantejar la possibilitat a aquesta empresa i ella va fer un estudi de mercat que li va donar el resultat que sí que seria viable i prou rendible».

El següent pas va ser l’exposició del projecte a l’Ajuntament, i ara les converses estan obertes. Fonts de l’ACB van confirmar ahir a Regió7 que el Ricoh formaria part del projecte, ja que és una de les condicions per tirar endavant els centres esportius en ciutats que hi ha equips a la màxima categoria. Els terrenys de Màlaga i Saragossa són públics, però a les societats hi participaran l’Unicaja i el CAI. En el cas de Manresa, es tracta d’un projecte a mitjà termini, que es pot fer realitat en dos o tres anys, i que no seria una injecció immediata per a la delicada economia actual del Ricoh. Sí que podria ser una font d’ingressos futura. Vives diu que «la proposta que es planteja seria interessant per dinamitzar uns terrenys qualificats com a zona esportiva, és un projecte de ciutat». Altres clubs com el Joventut (Magic Badalona) i el Tau Baskonia (Bakh) han obert fa pocs dies uns centres d’oci particulars.

Núria Sensat, regidora d’Esports, deia ahir a aquest diari que «en efecte hi ha aquesta proposta damunt la taula i a principi del 2009, com a govern de la ciutat, decidirem. En tot cas, el tema encara està verd; a l’empresa li hem facilitat dades i l’avantprojecte del Congost». Si al final es dóna el llum verd, cal definir les condicions de cessió; el més probable és que els terrenys continuessin sent municipals.

Buscador de deportes

Enllaços recomanats: Premis cinema