L'ala-pivot nordamericà Justin Doellman jugarà la pròxima temporada a l´Assignia Manresa. La notícia l'ha fet oficial aquesta mateixa tarda el club esportiu manresà en un coomunicat. Doellman arriba del Meridiano Alacant, el primer equip a la lliga ACB on aquest jugador, que va fer els 26 anys el passat 3 de Febrer, ha mostrat el seu gran potencial.

Les estadístiques de Doellman en el seu pas per Alacant, reflecteixen clarament el seu alt nivell de joc i el situen entre el grup d´homes importants de la competició en la seva posició. A la temporada 2010/2011 va sortir al 5 inicial en 30 dels 34 partits disputats amb el seu equip, aconseguint unes mitjanes de 13,1 punts, 6,2 rebots, 3,3 triples, 7,2 bàsquets de dos punts i un 13,4 de valoració.

Nascut a Cincinnati, Justin Doellman es va formar a la prestigiosa universitat nord-americana de Xavier i va passar del 2007 al 2010 jugant a la Lliga Francesa a equips com el Chollet amb el que es va proclamar Campió de Copa, el Besançon i l´Orleans, on va jugar l´Eurolliga 2009/2010 aconseguint 12 punts i 4,2 rebots de mitjana.

Amb la seva versatilitat que el permet tenir un bon llençament i protagonisme sota cistella, el nou jugador de l´Assignia Manresa està cridat a ser un dels referents importants de l´equip de cara a la pròxima temporada.

L´arribada de Doellman suposarà un salt de qualitat important per a l´Assignia. De fet, la seva incorporació gairebé ha estat una sorpresa: al Nou Congost no es pensaven que poguessin aconseguir un jugador com Doellman al principi de l´estiu. Però a mesura que passaven les setmanes, i en veure que cap equip important de l´ACB no movia fitxa, el seu aterratge a Manresa s´apropava.

El Meridiano Alacant, l´equip de Doellman la temporada passada, tenia una opció de renovació automàtica per un any més. Però no la va fer efectiva perquè el futur de l´entitat no era gens clar: els problemes econòmics van portar el Meridiano a donar llibertat a tots els jugadors amb contracte per negociar amb altres equips.

Un dels que van preguntar per Doellman era l´Scavolini de Pesaro, i a Itàlia van donar per fet el fitxatge. Però ahir el seu director general, Mauro Montini, admetia a Il Resto del Carlino que el jugador se´ls havia escapat: «la seva família ha preferit quedar-se a Espanya, no és una qüestió econòmica perquè la diferència era mínima».

Malgrat que la seva arribada encara no estava confirmada, Jaume Ponsarnau va analitzar ahir per a Regió7 les característiques de Doellman: «és molt polivalent, juga molt bé de fora cap a dins; a la pintura també té recursos; passa molt bé la pilota i té molta facilitat anotadora». Des del campus de Rafa Martínez a Artés, l´entrenador de l´Assignia Manresa va afegir que «en cas que l´acabem fitxant, és una peça important per començar a omplir la resta de forats del trencaclosques».

En la seva primera temporada a la lliga ACB, Doellman ha estat un jugador important en moltes estadístiques: 13è més ben valorat (13,4); 10è màxim anotador (13,1 punts); 8è màxim rebotador, amb 6,21 per partit (4,12 en defensa i 2,09 en atac); i 8è amb més minuts jugats (més de 29 per partit).

Format a la Universitat de Xavier, on va jugar quatre anys, Doellman va arribar al Meridiano després de tres anys a França. En el seu debut a Europa, amb el Cholet, va ser campió de Copa. Allà va coincidir amb dues estrelles franceses emergents: Nando De Colo, ara jugador del Power Electronics València, i Rodrigue Beaubois, campió de la NBA aquesta temporada amb els Dallas Mavericks.

Després va fitxar pel Besançon, on va fer un salt de qualitat: de 7,6 punts de mitjana va passar a 14,7. Això li va obrir les portes de l´Orleanaise i de l´Eurolliga (12,4 punts). D´allà, a Alacant, pas previ a la seva arribada a Manresa.