Tot i que el CB Igualada va anar per davant del marcador durant tot el partit, no semblava que tingués el domini del ritme i de la intensitat del joc i va deixar escapar en els darrers segons la victòria.

Malgrat estar bastant encertat en atac, no es pot dir el mateix en defensa. Va costar frenar els que són els homes claus a l'AB Vendrell que anaven retallant tant des del tir exterior com des de posicions dins l'ampolla, amb un J.J. Miguel ben poderós en els rebota que amb els seus 21 punts des de sota cistella feia molt difícil que els jugadors igualadins poguessin imposar la seva velocitat.

S'arribava al descans amb un 50-41 pel conjunt dels homes d'Isart, però a la represa els del Vendrell van augmentar molt la sortida de pressió de pilota i van endarrerir l'atac. Van aconseguir així portar el ritme del partit on volien, amb una defensa zonal dificultaven l'atac i propiciaven el desencert per part dels jugadors igualadins. D'aquesta forma s'afrontava el quart i darrer període amb un ajustat 64-61 i tot estava per decidir.

L'AB el Vendrell va continuar en la seva línia de joc i sense variació en la defensa, i amb un jugador de nivell en el llançament exterior, un Carbtee que amb 24 punts va ser un element destacat en la fita del seu equip d'encarrilar la victòria. El final renyit es va decantar per un 78-80 per als forasters. Tot plegat va suposar la primera derrota, en la temporada 2011/12, del CBI de local al seu pavelló de les Comes. Es trencava la imbatibilitat a casa i es feia un pas enrera en la lluita per a les primeres posicions.

El proper dissabte, els jugadors del CB Igualada es desplaçaran a

Sant Pere de Ribes, on s'hauran de veure les cares contra el Roselló i Díaz Carandell-Ribes. La victòria és imprescindible èr continuar en la lluita dels quatre primers.