El FC Barcelona ha hagut de donar el millor de sí per endur-se la victòria a Manresa (71-81) davant un combatiu La Bruixa d'Or que ha perdut la seva imbatibilitat, però que ha lluitat fins al final.

Els locals han notat l'absència de recursos en el joc interior (la seva referència, Monroe, segueix lesionat) per poder plantar cara al poderós Barça. I és que Ante Tomic ha estat l'home clau per als de Xavi Pascual, amb 20 punts i 27 de valoració.

La primera part ha transcorregut a velocitat de vertigen, amb constant intercanvi de cistelles d'un i altre equip. L'entrada de Josh Asselin, que no ha estat titular, ha donat una bona empenta al Manresa. Amb els seus 6 punts consecutius, el pivot ha posat el seu equip per davant (14-12, min. 7). Navarro i Lampe, de triple, donaven tranquil·litat (14-18, min. 9). Però La Bruixa d'Or no es desenganxava i seguia a prop (18-20, min. 10).

El Barça marcava distàncies amb un parcial a favor de 0-8 al començament del segon quart (18-28, min. 13). Asselin aconseguia la primera cistella del Manresa en el quart, però Sada ampliava la diferència amb una jugada de 2+1 (20-31, min. 13).

La defensa visitant ha ofegat els locals, mentre l'ofensiva del Barça funcionava i aconseguia la màxima diferència del partit, 13 punts, amb el 22-35 en el minut 15.

Quedava molt partit encara i el Manresa no es donava per vençut. Kouguere ha aconseguit un 2+1 que permetia reduir la distància (29-37, min. 18). Així, gràcies en part als tirs lliures, es mantenia la diferència al marcador fins a arribar al descans (34-42, min. 20).

El partit no estava trencat i Waters, el millor del seu equip amb 19 punts, s'ha encarregat de demostrar-ho sumant per al seu equip 6 punts consecutius que posaven el Manresa més a prop (42-48, min. 24).

També estava a bon nivell Alex Hernández, demostrant al seu exequip el seu nivell i aconseguint un dels dos únics triples que ha marcat La Bruixa d'Or (45-54, min. 26). El Barça dominava, però el Manresa seguia aquí, a prop intentant trobar la seva oportunitat d'or.

Així, els locals han aconseguit acabar el quart, 4 per sota (56-60, min. 30). Al començament del quart definitiu, dos triples de Navarro han donat al Barça l'oxigen que necessitava per seguir manant amb comoditat (63-70, min 34).

En tot cas, La Bruixa d'Or no es donava per vençut. Eriksson, marcat fins a la sacietat, aconseguia anotar traient la falta a Navarro.

No ha completat la jugada de 2+1, però Asselin ha capturat el rebot i ha anotat, donant un petit marge per somiar a l'afició manresana (71-74, min. 38).

Ha durat poc, Lampe a 63 segons per al final ha sentenciat amb un triple (71-77, min 39). Així, el Barça ha guanyat patint menys que en ocasions anteriors aquesta temporada i el Manresa ha perdut, sense danyar la seva bona imatge.