Un grup d'amics cicloturistes ja veterans, aficionats a la bicicleta, va preparar des de l'octubre passat la travessa des de Moià fins a Lisboa, gesta que han aconseguit ara fa uns dies.

A les sortides que fan els dimarts i els dijous per indrets del voltant de Moià, aquests cicloturistes anaven concretant els detalls que calia preveure per a una travessa de tants quilòmetres. Convé aclarir que les edats dels esforçats ciclistes van des dels 65 anys, el més jove, fins als 79, el més gran. Van detallar les etapes que farien, nou en total, fins a Montijo, i des d'aquí van agafar un transbordador i van arribar a Lisboa per evitar una volta de 100 km més.

L'anècdota de l'aventura va ser la calor intensa, que no els va deixar en tots els dies, ja que algun dia el termòmetre marcava 47 i 48 graus de temperatura al sol, és clar. Van tenir 8 punxades i alguna caiguda sense importància. Va ser un viatge plàcid i ple de bones vistes turístiques. Van disposar, en tot el viatge, de l'avituallament de Josep Padrisa i Teresa José, que, amb la furgoneta, els van anar seguint. Els aveturers van gaudir d'un itinerari molt bonic, sobretot a la zona de la Manxa, seguint la ruta del Quixot, els molins de vent, la vega alta i baixa del Guadiana.

Tot el recorregut el varen fer anant per carreteres nacionals, on tots els vorals de la ruta eren tancats, per evitar que els braus sortissin a les carreteres. Ja a Lisboa fan fer una mica de turisme i van visitar Sintra, Cascais, i no cal dir que el Barrio Alto de Lisboa, per tastar una ginjinha i el bacallà.