El dissabte 19 d'abril del 2013, el Manresa va perdre el seu darrer partit fora de casa; va ser a Taradell per 1 a 0 i, des de llavors, l'equip que entrena Dani Andreu porta una trajectòria impecable com a visitant, amb gairebé dos anys d'imbatibilitat a domicili -queda un partit per complir-se aquesta significativa dada i que ha de jugar a Mollet el 19 d'abril-.

Aquesta és una de les moltes claus dels èxits del conjunt blanc-i-vermell darrerament, amb l'ascens la temporada passada de Segona a Primera Catalana, i el lideratge que actualment ostenta a la nova categoria aquesta campanya. El Manresa ha guanyat o empatat els darrers 32 enfrontaments de lliga i en tres campionats diferents: dos, la temporada 2012/13; disset, en la següent; i tretze, en l'actual, amb 20 victòries i 12 empats. A aquestes xifres també s'hi han de sumar quatre confrontacions de la Copa Catalunya amateur que els manresans van guanyar aquest estiu, també com a visitants, amb la final inclosa contra el Sarrià amb el resultat de 0 a 3.

Dani Andreu, l'entrenador del Manresa aquestes darreres temporades, admet que "no és fàcil aconseguir un rècord així; està clar que es pot trencar en qualsevol moment, però el cert és que jo no ho havia vist mai. A veure si podem complir els dos anys a Mollet després d'aquella derrota que recordo prou bé al camp del Taradell un 19 d'abril".

Aquesta és una marca prou significativa del Manresa, però no és la única, ja que enguany ja ha trencat dos rècords històrics més. Diumenge a Banyoles (0-3), els blanc-i-vermells van aconseguir sumar el quinzè partit consecutiu sense perdre (entre casa i a fora) i el sisè seguit sense encaixar un gol. Així, el seu porter, el veterà José Antonio Moreno, porta 583 minuts sense encaixar un gol (el darrer que va rebre va ser al minut 47 en el partit al camp del Lloret).

Bon moment per ser líders

El Manresa va aconseguir el lideratge en solitari diumenge després de superar el Banyoles, i combinant-ho amb l'empat entre els rivals directes, el Granollers (capdavanter fins aquesta jornada passada) i el Júpiter, que és tercer. L'entrenador del manresans, Dani Andreu, opina que és un bon moment per situar-se al davant: "el nostre objectiu era arribar als darrers vuit partits a la part més alta. Ser ara líders ho valoro positivament, perquè el meu equip ha anat evolucionant malgrat els problemes que ha tingut en forma de baixes per lesió (com les de Moha, primer, o Rebollo i ara Kevin), o per la marxa de jugadors (com el cas d'Enric Vallés, Albert Criado o Juancho per diferents motius). Tot i així, hem mantingut el llistó alt i hem demostrat que el grup és mentalment molt fort; amb les nostres limitacions, però molt competitius. La clau és la defensa, potser sí, però la que fem des de dalt de tot, amb jugadors que se sacrifiquen per pressionar. Penso que el que estem fent té molt mèrit".

Dani Andreu no creu que el lideratge pot portar més pressió als seus: "penso que no, ans tot el contrari. La plantilla té molta il·lusió i està molt compromesa, tot i que ara mateix encara no es poden fer els comptes de la lletera perquè encara poden passar moltes coses. El que sembla clar és que l'ascens estarà entre nosaltres, el Granollers i el Júpiter, i sense descuidar l'Avià, que té un molt bon grup de jugadors". Cal recordar que el primer classificat puja directe a Tercera, i el segon farà la promoció d'ascens, amb el segon de l'altra grup de Primera Catalana.