"M'heu fet l'home més feliç del món", va dir Xavi entre llàgrimes dirigint-se als 93.743 aficionats que van omplir ahir el Camp Nou per rendir homenatge a una llegenda del club blaugrana, considerat l'arquitecte del millor Barça de la història. El de Terrassa ha repartit assistències i felicitat entre els seguidors durant les 17 temporades que ha estat en el primer equip, en les que ha aixecat un total de 23 títols, una xifra que es pot ampliar en les properes setmanes. "Ens veiem d'aquí 15 dies", va animar Xavi, que aquesta setmana va anunciar que marxava a Qatar. És per aquest motiu que ahir el Camp Nou presentava una entrada espectacular, inimaginable sense l'anunci del capità. L'adéu de Xavi va convertir un partit sense importància -des de l'òptica blaugrana- en un que ningú es volia perdre. L'egarenc ha donat molt al club de la seva vida, i el barcelonisme li va voler retre homenatge per agrair-li la seva entrega, fidelitat i sentiment blaugrana, que va demostrar sempre.

Pancarta però no fotografia

Els aficionats del Camp Nou van aprofitar els prolegòmens del partit contra el Deportivo per homenatjar Xavi Hernández, que ahir va disputar el seu últim partit de lliga amb la samarreta del Barça, amb una immensa pancarta que va ocupar dues de les tres graderies de l'estadi. "#6RACIESXAVI, 17 temporades (1998-2015)", és el que es va poder llegir en la pancarta situada en la grada lateral del temple blaugrana, amb un dibuix del migcampista vestit amb la samarreta blaugrana. A més, es va instal·lar una lona fora del terreny de joc amb una altre "6GRACIESXAVI", l'etiqueta que va escollir el club blaugrana perquè els internautes s'acomiadessin de Xavi a través de les xarxes socials.

El tifo dedicat al proper jugador de l'Al-Saad es va situar al mateix lloc en el que fa un any es va desplegar una pancarta similar per defensar el model de formació de jugadors de la Masia, d'on va sortir Xavi. El seu mosaic va coincidir ahir amb un altre amb la paraula "Campions", que va ocupar els gols i la zona de tribuna per felicitar el primer equip pel vint-i-tresè títol de la lliga conquistat diumenge passat al Vicente Calderón. Tota aquesta activitat en els prolegòmens va fer que el partit arranqués més tard d'allò previst, el que va obligar a l'àrbitre Carlos Clos Gómez a anul·lar la tradicional fotografia dels col·legiats amb els capitans per no dilatar més l'inici del partit. D'aquesta manera, Xavi es va quedar sense aquesta fotografia tant típica en el seu darrer partit de lliga.

Barreja de celebracions

Amb el xiulet final va començar la festa per la que la majoria d'aficionats van accedir al feu blaugrana. Els primers instants van ser pels jugadors del Deportivo, que van celebrar la seva permanència a la Primera Divisió. El club gallec va tenir un detall per Xavi, en un record que va entregar el capità Manuel Pablo, que havia coincidit amb el de Terrassa a la selecció estatal. La segona celebració va ser la del títol de lliga. Xavi va ser l'encarregat de recollir el trofeu de mans d'Ángel María Villar, president de la Federació Espanyola de Futbol. Quan el capità la va aixecar, ben amunt, va començar una pluja de confeti que va seguir els jugadors en la volta de celebració per tot el camp, en la que la copa passava d'una mà a l'altre, víctima de selfies constants dels jugadors, acompanyats pels seus fills. El protagonisme de Xavi havia d'esperar, ja que el primer era la Lliga.

Després de la volta per la gespa, va arribar el torn dels parlaments. El primer va ser el tècnic Luis Enrique, que en primer lloc va voler donar les gràcies als seus jugadors pel seu "comportament al llarg de la temporada i la seva professionalitat", i es va citar amb els aficionats "per d'aquí quinze dies". Després de ser interromput pels crits de "Luis Enrique! Luis Enrique!", va cedir el micròfon a Andrés Iniesta, que com a segon capità va ocupar el lloc de Xavi, que es reservava pel final. El de Fuentealbilla, que va fer mig discurs en català i l'altre meitat en castellà, va explicar: "avui és un dia molt especial per a tots, perquè celebrem la lliga, però volem la Copa i la Champions!", la qual cosa va provocar una gran ovació entre els aficionats. Iniesta va voler agrair a Xavi "els anys d'ensenyament" i per "haver compartit tants anys" amb ell.

El moment del mite

"Estic molt orgullós de ser del Barça, el millor equip del món diguin el que diguin", va dir entre llàgrimes Xavi, ja amb el micròfon a les mans i el Camp Nou als peus. El migcampista es va emocionar amb el vídeo que es va passar en els marcadors, en el que es recordaven els seus millors moments amb la samarreta blaugrana. El primer que va fer el català va ser agrair a la seva família i als amics més propers -ahir presents a l'estadi- el seu suport "incondicional". Després de recordar que era "l'home més feliç del món", el mite blaugrana es va citar amb els aficionats per d'aquí quinze dies, després de la final de la Lliga de Campions contra la Juventus. Els aficionats, entregats des de feia minuts, van regalar l'última ovació al seu capità i un dels emblemes més importants del millor Barça de la història. Posteriorment Xavi va fer la volta al camp en solitària, amb els més de 90.000 espectadors dempeus i corejant el seu nom, amb el "Simply the best" sonant de fons.