El francès Alexis Vuillermoz, un especialista de bicicleta de muntanya, es va colar ahir en la festa dels favorits per "enderrocar" a base de pura força el Mur de Bretanya, meta de la vuitena etapa que va començar a Rennes, de 181,5 km, en la que Chris Froome va conservar el mallot groc i Vincenzo Nibali va perdre 10 segons. Mentre es marcaven els ciclistes importants de la general, Vuillermoz (de 27 anys i que ja havia acabat tercer en el Mur d'Huy) va arrencar amb força a 600 metres de la cima de l'Alpe d'Huez bretó per tancar el debat per la victòria.

Inapel·lable la seva fuetada, que va fer inútil l'esforç de Dan Martin, Alejandro Valverde i Peter Sagan, que van entrar darrere seu. Al mateix temps que Valverde van creuar la meta Froome, Alberto Contador i Nairo Quintana, que van firmar taules en la mateixa meta en la que el 2011 l'australià Cadel Evans va frustrar el madrileny. La decepció va ser per Nibali, que va reventar en el moment que es van deixar anar les hostilitats a 1.000 metres de la línia.

El sicilià, defensor del títol, va regalar 10 segons als seus rivals directes a la vigília de la cronometrada per equips, i 14 a Valverde, que en va sumar 4 de bonificació com a tercer classificat. Al murcià se li va escapar la victòria de les mans. "Tenia cames per guanyar", va dir, però no va sortir a per Vuillermoz quan aquesta va atacar i va cedir un espai que li va anul·lar una clara possibilitat d'estrenar el seu full de ruta.