El polonès Rafal Majka, com-pany d'equip d'Alberto Contador a l'equip Tinkoff-Saxo, va aconseguir la victòria després de culminar amb èxit la primera escapada llarga de l'edició d'enguany del Tour. Pel que fa als favorits, tots es van marcar de prop en els ascensos a l'Aspini i al Tourmalet i només Vincenzo Nibali va perdre cinquanta segons a la línia de meta.

L'equip del líder, l'Sky, va controlar bé la cursa i no hi va haver intents per part dels seus seguidors. En l'última pujada, Alejandro Valverde va aconseguir dos segons respecte de Froome, que va encapçalar el grup de favorits, amb el nord-americà Tejay van Garderen, el colombià Nairo Quintana i Contador.

Després de l'etapa, el madrileny va dir que els Pirineus seran "durs", però que esperava recuperar força als Alps. "Les meves cames van, que no és poc, però sé que els Pirineus seran difícils per a mi, cal pensar en més endavant. Està pujant la calor d'Espanya, hi ha molta humitat i em costa respirar". Va demanar "que caigui una mica d'aigua" i va avisar que l'etapa d'avui, la que tindrà arribada al port del Plateau de Baille, serà "increïblement dura" i pot marcar més diferències.