La nord-americana Katie Ledecky i l'anglès Adam Peaty van tancar la jornada d'ahir dels Mundials de natació amb dos rècords del món, en els 1.500 metres i els 50 braça, que fan pujar a sis el nombre dels millors registres universals obtinguts a Kazan. En la jornada d'ahir, Marc Sánchez va quedar eliminat en els 800 metres, i Melani Costa va decebre i va quedar fora dels 200.

En els 1.500, Ledecky, que ja havia batut el rècord en les semifinals, el va superar de més de dos segons a la final. Va fer un temps de 15.25.48 i va aconseguir quinze segons respecte de la segona, la neozelandesa Lauren Boyle. Tercera va quedar l'hongaresa Boglarka Kapas. A més, mitja hora després va nedar de nou i es va classificar per a la final dels 200 lliures, tot i que aquest cop va ser vençuda per la seva compatriota Missy Franklin.

Pel que fa a Peaty, va fer el rècord del món dels 50 braça amb un temps de 26.42, amb el qual va batre els 26.62 del sud-africà Van der Burgh a les eliminatòries. La natació anglesa va aconseguir un altre or amb la victòria de James Guy en els 200 lliures, i el públic local va esclatar amb el triomf de Yulia Eftimova sobre la lituana Meilutyte en els 100 braça.