Menys de mig any ha durat l'experiència d'Alfred Julbe a Manresa. Segons va informar ahir Gigantes del Basket al seu web, l'entrenador barceloní va arribar a un acord amb el Barça per dirigir el filial, a la LEB Plata, i l'equip júnior. El club manresà, per la seva banda, encara no s'ha pronunciat sobre això.

L'arribada de Julbe, a mitjan mes d'abril, va ser molt polèmica, ja que alguns aficionats no van compartir la decisió. Així, la penya Fora Dubtes va publicar un comunicat, dirigit al president Josep Vives, en el qual s'oposava a la seva incorporació, que van considerar "una falta de respecte greu" cap al soci, per les diferents polèmiques que va tenir el tècnic durant la dècada dels noranta amb el club manresà. Des del club del Bages es va explicar en el seu moment que el tècnic arribava amb un acord per col·laborar amb el club amb la direcció de sessions d'entrenament amb els més joves.

Al setembre, contra la Penya

El FIATC Joventut va anunciar ahir en la seva pàgina web el calendari de pretemporada, en el qual s'inclou un partit contra l'ICL Manresa el 4 d'octubre, amb hora i lloc per definir. Aquest duel no s'ha confirmat des del club manresà, però a priori tancaria la pretemporada, ja que per al cap de setmana següent hi ha previst l'inici de la lliga ACB.

L'ICL Manresa encara no ha fet públic el calendari de pretemporada, però amb el del Joventut ja se'n coneixen quatre. El primer, el divendres 5 de setembre, en el marc del 31è Torneig BBVA de bàsquet de Sant Julià de Vilatorta i davant el MoraBanc Andorra. El següent serà el 22 de setembre a Viella contra el CAI Saragossa, segons va informar el club aragonès en un comunicat. El tercer, el 25 de setembre davant del Barça, en la semifinal de la Lliga Catalana a Granollers.