Que el Barça, almenys de portes enfora és un equip convençut de les seves possibilitats és un fet indubtable. Ja després del partit de divendres a San Mamés i d'haver perdut per un rotund 4-0, tant el tècnic com alguns jugadors van assegurar que pensaven que es podria remuntar al Camp Nou i guanyar la Supercopa d'Espanya. Ahir, el mateix entrenador i un dels quatre capitans, Javier Mascherano, van insistir en el mateix discurs, que l'equip té potencial i està convençut de les seves possibilitats per mantenir el camí cap al sextet.

Luis Enrique va insistir que "és un repte a l'abast d'un equip d'aquesta magnitud. Si ho fem bé, tindrem possibilitats. Seria pretensiós dir que ho aconseguirem al cent per cent, però ho intentarem". Com a argument, l'asturià afirma que els seus jugadors arriben "més frescos que al partit d'anada", en què va haver de fer moltes rotacions pel cansament de la Supercopa d'Europa i del viatge a Tbilisi. Va desvelar que "el dia del partit i l'endemà al matí es passa el corresponent dol per un resultat tan sorprenent i contundent, però hem analitzat què va passar, hem pensat en les solucions i hem intentat recrear situacions reals de l'any passat, i això canvia la cara als jugadors i al cos tècnic".

No era de 4-0

Luis Enrique també va insistir que "el partit d'anada no va ser de 4-0 de cap manera. Ens va penalitzar massa els errors i no és normal que no féssim cap gol". Aquest marcador, però, els deixa davant "d'un repte apassionant. Ningú no ha remuntat mai un 4-0 en aquesta competició i estem desitjant que arribin les deu de la nit de dilluns per començar a jugar el partit". Una de les prioritats, però, és "deixar la porteria a zero, perquè marcar sis gols ja són paraules majors".

Sobre l'alineació del partit d'anada, amb Adriano, Bartra, Vermaelen, Rafinha i Sergi Roberto a l'equip titular i Mascherano mogut de posició, va afirmar que les crítiques "formen part del càrrec d'entrenador del Barça. Si guanyem, tot va bé i si perdem, ens critiquen. És lògic".

Un equip fiable

Per la seva banda, Javier Mascherano, que segurament avui tornarà a ser el central titular, va recordar que el Barça ja ha "demostrat ser molt fiable" i que ha de ser fidel al seu patró de joc per vèncer l'Athletic. Segons l'argentí, "cal millorar respecte del partit d'anada, però no tornar-se bojos o voler canviar-ho tot, perquè si comencem a fer invents serà tot molt més difícil. Sabem que aquest és un repte únic i ens genera il·lusió.

Mascherano va recordar, per animar els aficionats, que "hi ha pocs partits en què el Barça no generi cinc o sis ocasions de gol, però caldrà ser efectius". També va reconèixer que lla remuntada passa per recuperar la solidesa defensiva de la temporada passada. "És clar que hem de millorar. No és normal que cada vegada que t'equivoques ho paguis amb un gol, però els errors cal minimitzar-los i evitar-los. Segurament retrobarem aquest camí molt aviat. Ara, el primordial és que no ens marquin en aquest partit".

Respecte del cansament físic a Bilbao, va admetre que va poder influir en el resultat, però va destacar que "quan afrontes aquest tipus de partits, el més important és el tema mental i en aquest sentit l'equip està preparat i mentalitzat. La il·lusió és tan gran que hem d'oblidar-nos del cansament".

Bravo pot tornar a la porteria

Respecte de l'equip que formarà avui Luis Enrique, no diferirà gaire del que va guanyar la Supercopa d'Europa al Sevilla la setmana passada, tot i que sí que hi ha uns quants dubtes. El principal resideix a la porteria. L'alemany Ter Stegen no ha fet una bona pretemporada amb l'afegitó de l'errada del primer gol a Bilbao i el seu lloc podria ser ocupat per Claudio Bravo, que va ser l'últim jugador d'arribar de vacances després de guanyar la Copa Amèrica. Al lateral esquerre, sembla que Mathieu, que va descansar divendres, serà el titular en detriment d'Adriano que va ser un dels pitjors a Bilbao, la qual cosa significa molt donat el baix rendiment global de l'equip. Finalment, sembla que Pedro tornarà a ser titular i no Rafinha, com va succeir a la capital georgiana. El jugador canari afronta un nou partit que pot ser l'últim al Barça abans de marxar a Anglaterra.