Finalment sembla que el serial del porter David de Gea i el seu fitxatge pel Reial Madrid s'acabarà avui satisfactòriament per a totes les parts. El club blanc s'emportarà el porter que volia, el jugador aterrarà a l'equip que desitjava i el Manchester United farà pagar el gust i les ganes pel traspàs, uns quaranta milions d'euros.

Avui es tanca el mercat d'hivern i, per tant, si Rafa Benítez vol tenir el seu porter desitjat, el seu club no pot trigar més de 24 hores a aconseguir-lo. El Manchester United, a instàncies de Louis van Gaal, ha pressionat fins al final per fer pujar el preu del jugador i finalment els blancs hauran de pagar una quantitat força superior a la que volia invertir a l'inici. De fet, el Madrid en volia pagar 25 i el United, fa pocs dies, en demanava 45. Els 40 semblen més un triomf dels red devils, que s'han cobert les espatlles aquest agost amb el fitxatge d'un altre porter de garanties com Sergio Romero. De Gea, de fet, no ha anat convocat en cap partit oficial amb l'equip i, segons Van Gaal, es va negar a jugar en el debut contra el Tottenham.

El futur de Keylor Navas

Si finalment avui el Madrid confirma el fitxatge de De Gea, quedarà completament a l'aire el futur de qui ha estat el titular en els dos primers partits de lliga, sense haver rebut cap gol, el costa-riqueny Keylor Navas. L'exjugador del Llevant va arribar a parar un penal, fins i tot, dissabte contra el Betis. Després d'un any d'ostracisme, a l'ombra de Casillas, Navas tenia l'esperança d'establir-se enguany com a porter titular si no arribava De Gea, però ara sembla que haurà de prendre una decisió: o bé es conforma a lluitar per un lloc a la banqueta amb Kiko Casilla i esperar a jugar les competicions menors, com ara la Copa, o es busca un altre equip contra rellotge. Si surt al mercat, ni que sigui un sol dia, és segur que tindrà moltes ofertes.