El Camp Nou va viure ahir una tarda agredolça en la qual la victòria del Barça contra Las Palmas va quedar tapada per la lesió de Leo Messi, que estarà entre 7 i 8 setmanes de baixa, segons va comunicar el club, com a conseqüència d'un trencament del lligament col·lateral intern del genoll esquerre. El jugador argentí es va lesionar en el minut tres de la primera part quan estava a punt de xutar una pilota i va xocar contra Bigas. Després de recuperar-se i tornar al camp, en el minut nou va sol·licitar el canvi, fet que va crear pànic entre els seguidors blaugrana.

Messi va ser traslladat a la clínica Creu Blanca, on se li va fer una ressonància magnètica que va detallar el trencament. La seva lesió és un contratemps de primera magnitud per al Barça, encara que si es compleix escrupolosament el període de recuperació, podria estar a punt per al clàssic contra el Reial Madrid. El partit més important a la Lliga espanyola, programat per al 21 de novembre a les 20.30 hores, com així va concretar Jaume Roures, president de Mediapro, arriba just quan es compleixen les set o vuit setmanes que va preveure per a la recuperació del jugar l'equip mèdic blaugrana. En el cas que l'argentí estigués disponible per al partit del Santiago Bernabéu, caldria veure quina decisió pren Luis Enrique, ja que Messi arribaria després d'un període d'inactivitat de dos mesos.

Vuit partits sense Messi

El Barça haurà d'afrontar els dos pròxims mesos sense la presència de la seva estrella. En la competició nacional, els partits que s'espera que deixi de jugar són els següents: Sevilla (jornada 7, dissabte 3 d'octubre), Rayo Vallecano (jornada 8, dissabte 17 d'octubre), Eibar (jornada 9, diumenge 25 d'octubre), Getafe (jornada 10, diumenge 1 de novembre) i Vila-real (jornada 11, diumenge 8 de novembre). Després del partit contra el Vila-real arribarà una nova parada per les seleccions, just quan es compleix la setmana set de recuperació, mentre que la vuitena és quan es juga el clàssic al Bernabéu, la jornada 12, el dissabte 21 a les 20.30 hores.

A més dels partits apuntats, també se'n perdrà tres de la Lliga de Campions. El primer aquest dimarts al Camp Nou contra el Bayer Leverkusen, corresponent a la segona jornada. També es perdrà el doble partit contra el Bate Borisov, de jornada 3 a Bielorússia, i la jornada 4 al Camp Nou, el 4 de novembre. El matx següent, contra la Roma en la cinquena jornada, serà posterior al clàssic, el 24 de novembre.

Reaccions a Argentina

El futbol argentí va lamentar la lesió de Messi perquè la selecció blanc-i-blava perdrà el seu capità per a l'inici del seu camí cap al Mundial de Rússia 2018. "Messi no podrà jugar en l'inici de les eliminatòries i segurament tampoc no estarà per a la doble data de novembre davant Brasil i Colòmbia", va assenyalar el portal Canchallena del diari La Nación. El diari Clarín va explicar que no estarà en els enfrontaments d'octubre davant "Equador com a local i Para- guai a l'Assumpció", mentre que especula amb la possibilitat que arribi als duels de novembre, davant els brasilers com a local, i contra els colombians a Barranquilla.

A més, com recorda el diari Olé, l'astre argentí no havia disputat "els dos últims partits de les eliminatòries del Mundial el 2013 per un esquinç". La lesió de Messi ha generat preocupació a Barcelona i Argentina.