El pilot madrileny Carlos Sainz farà tot el possible per disputar avui el Gran Premi de Rússia de Fórmula 1, malgrat el fort accident que va tenir ahir en la sessió d'entrenaments lliures i que va obligar a aturar la tanda durant uns minuts. Tant el seu representant, com amics i companys, com ara Fernando Alonso i Roberto Merhi, van tranquil·litzar tothom dient que el corredor de Toro Rosso es trobava bé. De fet, ell mateix va penjar una foto a Twitter ahir al vespre en què se'l veia sortir de l'hospital després d'haver rebut l'alta. Sainz va sortir de la pista a falta de 23 minuts per finalitzar la sessió d'entrenament i es va estampar contra una protecció del circuit, que discorre per l'anell olímpic de la ciutat russa. Segons unes imatges d'Antena3 TV, el pilot no va perdre en cap moment la consciència i va aixecar el dit polze dient que es trobava bé. Malgrat tot, va ser evacuat immediatament i traslladat a l'hospital per tal que se li poguessin fer les proves adients.

Tranquil·litat per Twitter

Immediatament, el seu representant, Borja Ortiz-Echagüe, va fer una piulada en què tranquil·litzava tothom dient que "li estan fent proves i tot va OK, no li fa mal res". El mateix corredor, un cop va acabar de ser atès, va informar que ja pensava en com "convèncer els metges" que el deixessin córrer avui. Sainz sortiria del penúltim lloc perquè no va poder iniciar la tanda d'entrenaments oficials.

Un cop finalitzada la sessió també van parlar els altres dos pilots espanyols de la graella. Fernando Alonso va avançar que "a través del seu representant ens ha arribat que vol sopar i ja li hem contestat que ens avisin quan vingui, que tenim la taula reservada". Per la seva banda, Roberto Merhi va congratular-se que "gràcies a Déu, Carlos es troba bé. Aquesta és la millor notícia del dia". Alonso i Merhi van finalitzar eliminats a la Q1. El castellonenc sortirà divuitè i l'asturià, últim per haver fet canvis en el motor.

Rosberg fa la 'pole'

L'accident va fer passar a un segon terme la pole position aconseguida per l'alemany de Mercedes Nico Rosberg, que va superar el seu company Lewis Hamilton en una nova exhibició de la marca germànica. La segona fila l'ocuparan el Williams de Valtteri Bottas i el Ferrari de Sebastian Vettel.