El comitè executiu de la UEFA, reunit ahir a Ginebra, i les 54 associacions del màxim organisme europeu van donar ahir tot el seu suport al president, Michel Platini, suspès durant noranta dies pel comitè ètic de la FIFA per la seva implicació en un pagament poc clar de part del president d'aquest últim ens, Joseph Blatter. A més, la UEFA no accepta que la FIFA ajorni l'elecció del nou president més tard del 26 de febrer.

El secretari general de l'organisme europeu, Gianni Infantino, va explicar també que el president de la Federació Espanyola de Futbol, Ángel María Villar, "no és el president interí" en substitució de Platini, sinó que "és el primer vicepresident i actua com a tal en absència del president". Infantino va afegir que "donem suport al dret de Platini de tenir el degut procés per netejar el seu nom".

A més, la UEFA considera que el congrés extraordinari de la FIFA no s'ha de fer més tard del febrer. "El sentiment de tothom és que les eleccions s'han de fer el 26 de febrer, que el congrés extraordinari de la FIFA s'ha de fer en aquesta data i que no s'ha d'ajornar". El proper dimarts hi ha prevista una reunió del comitè executiu de la FIFA, presidida interinament pel camerunès Issa Hayatou.