El Campionat Maqui va celebrar, a Castelltallat, la cursa més ràpida de la competició. En aquesta segona prova Maqui, el primer classificat, Jesús Pau Vázquez, va tardar 50' 43'' a recórrer un traçat de 13km de recorregut; la segona posició se la va adjudicar Josep Raset (51'09''), corredor que passa a encapçalar la general del Campionat Maqui; la tercera posició va ser per a Albert Comelles amb 51' 35''. En l'apartat femení, la solsonina Sílvia Leal no va donar peu a les sorpreses i va vèncer amb autoritat com ja havia fet en la cursa que va estrenar el circuit. Va tardar 1h 01' 1'' per 1h 03' 39 '' de la segona classificada, Laura Sanz, i 1h 04' 36'' de Iolanda Garcia, tercera.

La prova va tenir 167 inscrits i va superar de 40 els de l'any passat. Això tot i el gran nombre de curses que hi havia porgramades aquest cap de setmana.

La propera cursa del Campionat Maqui es correrà el 15 de novembre al Berguedà, concretament amb el Trail dels Tossals amb dos circuits un de 14 quilòmetres i un altre de 25.