El vicepresident del FC Barcelona Jordi Cardoner va afirmar ahir que la UEFA no clausurarà el Camp Nou per la massiva exhibició d'estelades i la gran xiulada a l'himne de la Lliga de Campions abans del partit de dimecres contra el Bate Boríssov. Cardoner addueix que en aquest moment es viu un clima de col·laboració entre el club i el màxim organisme europeu que no fa pensar en una decisió tan dràstica.

Així, en declaracions fetes ahir a RAC-1, el directiu va afirmar que "descartem que es pugui tancar el camp perquè, des de l'inici, hem actuat com a col·laboradors". Cardoner pensa que un fet com l'exhibició d'estelades no és "ni ofensiu, ni provocatiu" i que la protesta "va ser una demostració dels nostres socis digna de menció per l'expressió d'una voluntat de sorpresa pel que havia passat". En aquest sentit, es referia a les dues multes imposades al Barça, una per la mostra de banderes en la final de la Lliga de Campions i l'altra pel mateix fet en el partit contra el Bayer Leverkusen. Aquestes sancions havien estat aturades a principi de setmana, en una mostra de bona voluntat i d'entesa de la UEFA. Caldrà veure quin camí se segueix ara.

Proves evidents

Perquè allò que sí que es va veure dimecres al Camp Nou va ser el delegat de la UEFA, el suec Kurt-Erik Nilsson, gravant tot el que succeïa a la graderia amb una càmera. Se suposa que serà utilitzat per fer un informe que, vistos els precedents, no serà favorable. L'organisme es basa en l'article 16.2 del seu reglament, que prohibeix exhibir pancartes o banderes no oficials que tinguin significat polític. Com a exemple, Regió7 va publicar dies enrere que la UEFA havia castigat dos equips escocesos, el Celtic i el St. Johnstone, per haver mostrat banderes palestines en plena escalada de conflicte amb Israel, malgrat que l'Autoritat Palestina està reconeguda fins i tot a Nacions Unides.