La Salle Manresa sabia de la dificultat d'afrontar el partit contra el Bàsquet Pia tenint en compte que és el poderós líder de la categoria i que fins ara ha guanyat els vuit partits que ha disputat. El conjunt que entrena Joel Rome, tot i els problemes físics que tenien alguns dels seus jugadors, va començar el partit amb molta empenta, dominant el joc i mostrant una bona intensitat. La imatge va ser molt bona i semblava ser un bon auguri per a la resta del partit, que finalment no es van acabar de complir.

A l'inici del segon quart, amb el marcador de 21-16 favorable als bagencs, les locals van perdre el nord de manera imprevista i van acumular una sèrie de grans errors, tant en defensa com en atac. L'equip va perdre massa pilotes de forma consecutiva i va tenir un col·lapse total. Això, afegit a l'evident millora del Bàsquet Pia, va fer que el parcial fos d'un contundent 6-21 favorable als sabadellencs i es va arribar al descans amb un clar 27-40.

Les constants errades en el tir, cosa poc habitual en l'equip bagenc, es van mantenir durant la segona meitat, i la Pia va agafar un avantatge de 20 punts (36-56 al minut 30) que va ser clau.