La federació catalana fa auditar el president Sáez

El màxim responsable de la FEB té la baixa mèdica després de
saber que és investigat per una denúncia del seu homòleg català

11.12.2015 | 00:00
El president de la federació catalana, Joan Fa, va denunciar el cas

El president de la Federació Espanyola de Bàsquet, José Luis Sáez, té la baixa mèdica i va ser rellevat ahir per Juan Manuel Martín Caño després de saber-se que l'organisme que presideix es troba investigat per presumpta corrupció. L'auditoria, feta pel Consejo Superior de Deportes, té lloc a instància del president de la Federació Catalana de Basquetbol, Joan Fa, que va presentar documentació que podria demostrar que Sáez va fer servir diners federatius per lucrar-se.
Segons aquest comunicat de cinc punts, Fa, "com a secretari del comitè d'auditoria, control i seguiment de comptes de la federació espanyola, va posar en coneixement del president del CSD, Miguel Cardenal, amb un informe jurídic, una sèrie d'anomalies i incidents que presumptament podien afectar" Sáez. La federació catalana diu que aquesta documentació "mai no es va lliurar com a denúncia, sinó simplement per donar coneixement dels fets".
Això sí, Fa reconeix que es tracta d'una situació "desagradable i que, en tenir coneixement d'aquests fets per part del senyor José Luis Sáez, va sentir-se defraudat i dolgut, ja que sempre hi havia hagut una bona amistat".

Resolució ràpida
Amb anterioritat a aquesta nota de la federació catalana, el CSD va confirmar que la investigació és per possibles pràctiques corruptes. Per la seva banda, el ministre d'Educació, Cultura i Esports, Iñigo Méndez de Vigo, va assegurar que aquesta serà resolta "ràpidament" i que el CSD actuarà "amb celeritat". El ministre va recordar que "hem modificat la legislació per evitar que hi hagi situacions irregulars", tot i que va admetre que no coneix detalls del cas.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Buscador de deportes

Enllaços recomanats: Premis cinema