El president de la Federació Espanyola de Bàsquet, José Luis Sáez, té la baixa mèdica i va ser rellevat ahir per Juan Manuel Martín Caño després de saber-se que l'organisme que presideix es troba investigat per presumpta corrupció. L'auditoria, feta pel Consejo Superior de Deportes, té lloc a instància del president de la Federació Catalana de Basquetbol, Joan Fa, que va presentar documentació que podria demostrar que Sáez va fer servir diners federatius per lucrar-se.

Segons aquest comunicat de cinc punts, Fa, "com a secretari del comitè d'auditoria, control i seguiment de comptes de la federació espanyola, va posar en coneixement del president del CSD, Miguel Cardenal, amb un informe jurídic, una sèrie d'anomalies i incidents que presumptament podien afectar" Sáez. La federació catalana diu que aquesta documentació "mai no es va lliurar com a denúncia, sinó simplement per donar coneixement dels fets".

Això sí, Fa reconeix que es tracta d'una situació "desagradable i que, en tenir coneixement d'aquests fets per part del senyor José Luis Sáez, va sentir-se defraudat i dolgut, ja que sempre hi havia hagut una bona amistat".

Resolució ràpida

Amb anterioritat a aquesta nota de la federació catalana, el CSD va confirmar que la investigació és per possibles pràctiques corruptes. Per la seva banda, el ministre d'Educació, Cultura i Esports, Iñigo Méndez de Vigo, va assegurar que aquesta serà resolta "ràpidament" i que el CSD actuarà "amb celeritat". El ministre va recordar que "hem modificat la legislació per evitar que hi hagi situacions irregulars", tot i que va admetre que no coneix detalls del cas.