L'alemanya Angelique Kerber va trencar tots els pronòstics i es va imposar a la nord-americana Serena Williams en la final de l'Open d'Austràlia per 6-4, 3-6 i 6-4 després de dues hores i quart de partit. Kerber, que va estar molt a prop de l'eliminació en el seu primer partit al Melbourne Park -va salvar una pilota de partit davant la japonesa Misaki Doi-, va vèncer en el partit més important de la seva carrera WTA, en un agònic tercer set que es va allargar gairebé una hora.

Després d'un primer set en el qual la jugadora alemanya va sorprendre la número 1 del món amb la seva seguretat a la pista, que es va resoldre per 6-4 a favor seu, va sorgir el geni i la potència física de Williams per igualar el matx amb un 6-3 al seu favor. En la màniga definitiva, Kerber va exhibir el seu millor tennis i, sobretot, es va allunyar dels errors tant com va poder fins que va aconseguir doblegar la nord-americana.

En la categoria de dobles masculí, l'escocès Andy Murray i el brasiler Bruno Soares van aconseguir el títol, en vèncer la parella formada pel canadenc Daniel Nestor i el txec Radek Stepanek per 2-6, 6-4 i 7-5.

Avui, a les 9:30 hores, es disputa la final masculina, que enfronta el número 1 del món, el serbi Novak Djokovic, amb el segon al rànquing de l'ATP, Murray.