El FC Barcelona s'ha decantat, després de la decisió presa pel jurat d'experts, pel projecte que va presentar l'estudi japonès Nikken Sekkei per renovar i modernitzar el Camp Nou. Les obres haurien de començar el 2017 i estarien llestes el 2021, i el cost màxim és de 400 milions d'euros, que era una de les condicions del concurs. Hi haurà una capacitat una mica superior a l'actual, 105.000 espectadors.

L'estudi Nikken Sekkei disposa d'una llarga història, de més de 100 anys, amb treballs de prestigi, tant en el vessant de l'arquitectura com en el d'enginyeria. Actualment és una de les firmes d'Àsia amb més prestigi, que es va veure reforçat pels projectes d'alguns estadis que van acollir partits del mundial de futbol del 2002, a Corea i el Japó. En concret, van ser el Saitama Super Arena, el Gran Cigne de Niiigata i el Tokio Dome, tots al Japó.

Nikken Sekkei tindrà en aquest nou Camp Nou la col·laboració per part d'un despatx català. Es tracta del que és liderat pels arquitectes Joan Pascual i Ramon Ausió, amb llarga i contrastada experiència a la capital catalana, on han estat responsables d'edificis d'oficines, residencials i també d'hotels com el Diagonal Zero.

Segons el Barça, que va mostrar tan sols una imatge del que serà la remodelació, la proposta de l'equip guanyador destaca per ser oberta, elegant, serena, intemporal, molt mediterrània i democràtica".

A més, assegura que "ha tractat amb enginy la gran alçada i gran amplada, fruit de la necessària renovació de la instal·lació. Brilla per la seva relació amb l'entorn, dóna profunditat, ofereix ombres i fa que els socis siguin els protagonistes de la façana i participin de l'espai lliure". La presentació es farà en les properes setmanes.