La Lliga de Futbol Professional (LFP) denunciarà davant la Comissió Antiviolència i el Comitè de Competició de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) els insults dirigits a Cristiano Ronaldo i el Reial Madrid al Camp Nou durant el minut de silenci en memòria de Johan Cruyff en l'última jornada de Lliga.

L'escrit de la LFP reflecteix que "de manera esporàdica i puntual" alguns espectadors locals, la ubicació dels quals no pot determinar, amb el camp completament en silenci, van cridar "puta Madrid" i "Cristiano maricon", expressions que van ser reprotxades amb xiulets per certa part de l'afició local.

També la Lliga indica en un comunicat que abans de la sacada inicial del partit, de forma repetida, es va escoltar el càntic "puta Reial Madrid, puta Reial Madrid", que va ser entonat des de diferents ubicacions de l'estadi "sense poder precisar el nombre de persones que hi van participar".

La Lliga, que destaca que el comportament de la resta d'espectadors va ser "absolutament correcte" i ressalta les iniciatives del Barcelona en matèria de prevenció de la violència, el racisme i la xenofòbia, també traslladarà a Antiviolència i Competició els càntics ofensius escoltats al Celta-Deportivo i a l'Atlètic de Madrid-Betis, de la mateixa jornada 31.

En el derbi gallec uns 150 aficionats visitants, identificats darrere d'una pancarta amb el text "Blues", van entonar de forma coral i coordinada "puta Vigo, puta Balaídos" en el minut 68, de forma repetida, càntic que no va ser replicat per la resta d'espectadors visitants i sí retret per l'afició local amb xiulets.

Vint minuts després (m. 88), quan un jugador visitant era a punt de ser atès pels serveis mèdics, "una multitud d'aficionats locals ubicats per tota la graderia de l'estadi van cantar de forma coral, coordinada i repetida "puta Corunya, puta Riazor".

Entre les mesures de prevenció de la violència adoptades pel Celta, la Lliga va destacar que el club va examinar als accessos totes les banderes i pancartes, no permetent-se la introducció al recinte de cap pancarta reivindicativa, sent retingudes pancartes amb textos de "Jimmy viu".

La Lliga finalment fa al·lusió en la seva denúncia als càntics escoltats a l'Atlètic de Madrid-Betis, en el primer minut del qual uns 750 aficionats visitants ubicats en el primer i el segon amfiteatre del Fons Nord van cantar, diverses vegades, de forma coral i coordinada, l'expressió "puta Sevilla, puta Sevilla".

Després, en el minut 67, uns mil espectadors de la grada d'animació local van entonar un càntic "imitant la melodia de l'himne del FC Barcelona "lo, lo, lo, lo, lo, lo, lo, lo, Barça, Barça, merda", que va ser secundat per d'altres sectors de l'estadi.