Després d'un Top-16 amb molts problemes, derrotes poc explicables, remuntades èpiques i triomfs a l'últim segon, el Barça Lassa ho té avui (18.45 hores) tot a favor per finalitzar en tercera posició de l'exigentíssim grup F i classificar-se per als quarts de final, tot i que amb el factor pista en contra. Els blaugrana seran tercers si derroten el Zalgiris de Sarunas Jasikevicius, equip que només ha guanyat dos partits. Si perd, encara es classificaria si no es dóna una combinació de resultats fatal, tot i que els de Xavi Pascual volen ser tercers per evitar el Fenerbahçe en l'eliminatòria següent.

De cara al partit d'avui, el tècnic de Gavà s'ha emportat Pau Ribas, que es va lesionar contra el Reial Madrid fa tres setmanes, tot i que és complicat que pugui comptar amb ell. L'equip barcelonista, que va perdre contra el mateix rival a la primera fase al Palau Blaugrana, un resultat que el va condemnar al grup de la mort del Top-16, arriba en un bon estat després de derrotar el Brose. El Zalgiris disposa de jugadors veterans, com Jankunas i Seibutis, a part dels punts del nord-americà Olivier Hanlan i la força interior de Vougioukas, malgrat que, en aquest aspecte, amb Joey Dorsey el Barça ha millorat moltíssim. Els blaugrana sabran que el seu proper rival és el Lokomotiv Kuban en cas que avui el Panathinaikos perdi a la pista de l'Anadolu Efes.

Una final per als blancs

Per la seva banda, el vigent campió de l'Eurolliga, el Reial Madrid, té al seu davant tota una final. Si supera el Khimki a casa, estarà classificat tret d'una combinació altament improbable. Si perd, estarà matemàticament eliminat. Els blancs acusen la irregularitat de la temporada i tindran davant un adversari en la mateixa situació, ja que una derrota deixa l'equip d'Ivanovic fora de l'Eurolliga.

Avui també juga el Laboral Kutxa, que encara podria ser primer de grup i enfrontar-se, segurament, a l'Estrella Roja. Per aconseguir-ho, hauria de vèncer avui a la pista del Brose, que encara es podria classificar, i esperar una derrota demà del CSKA al Pireu.