En un esperpèntic quart final, en què només ha anotat cinc punts, el Barcelona s'ha quedat sense opcions d'endur-se la victòria a Krasnodar on ha sucumbit per 81-67 davant del Lokomotiv Kuban amb la qual cosa no podrà jugar la fase final de l'Eurolliga.

El partit dels de Xavi Pascual és un resum de la seva temporada. El seu bàsquet es mou en un continu tobogan, capaç del millor i d'allò pitjor. Avui ha començat malament (50-39, descans), ha remuntat i s'ha posat per davant en el tercer quart (58-62), però ha vorejat el ridícul en el quart final on ha encaixat un parcial 23-5 per perdre amb contundència per 81-67 en el cinquè partit de la sèrie.

La sortida dels russos ha estat fulgurant. Tots els seus jugadors veien la cistella molt gran i anotaven des de qualsevol posició. Destacaven Randolph, Voronov i Broeckhoff, entre els tres han anotat 20 dels 26 punts del seu equip en els primers deu minuts.

Amb un 80 per cent d'encert en tirs de dos i un 75 en triples, el Barça resistia com podia les escomeses d'un equip que oferia un estat de gràcia i s'ha encomanat a Perperoglou, el salvavides dels blaugranes quan les coses s'han complicat.

El màxim avantatge del Lokomotiv en el primer quart ha arribat als vuit punts (24-16) i els blaugranes han retallat gràcies a l'encert d'Abrines i se n'han anat cinc punts a sota (26-21) al final dels primer deu minuts.

L'inici del segon quart ha estat prometedor per als de Xavi Pascual. Ha entrat en la rotació de pivots Dorsey. Ha acumulat un parcial 0-7 el Barça per situar-se per primera vegada per davant al marcador (26-28), però en un obrir i tancar d'ulls, tot ha caigut.

Una falta antiesportiva de Dorsey, un parell de faltes en atacs, l'entrada molt ràpida en bonus i tot l'alè per als locals des del tir lliure que ha permès el Lokomotiv no només resistir, sinó aconseguir un parcial 9-0 i obrir bretxa al marcador (35-28).

Ha estat quatre minuts el Barça sense anotar i això ha estat massa. Sense Randolph, però amb un efectiu Delaney i els triples de Broeckhkoff, els russos s'han escapat al marcador sense que ni Xavi Pascual ni el seu equip poguessin parar la sagnia i al descans la renda del Lokomotiv ja era d'onze punts (50-39), la màxima fins aleshores.

Sabien els blaugranes que havien de millorar la defensa i han aconseguit frenar els russos. A més, ha començat a funcionar el joc exterior, amb un Navarro molt actiu.

Un parcial 0-9 ha posat el Barça en bona disposició (52-48), encara que els encerts de Broeckhoff li han donat respir al seu equip sense que Delaney ni Randolph, les seves principals estrelles, brillessin.

Tomic dominava sota les cistelles i dos tirs de Navarro han posat per davant el seu equip. El màxim avantatge ha arribat fins al 57-62 i els blaugranes han tingut fins a tres atacs per obrir forat davant un Lokomotiv que estava molt tocat.

En el quart final, ha aparegut Singleton. El Barça no ha pogut frenar el seu joc exterior i els russos d'un 59-64 han passat a un 73-64, 14-0 de parcial amb 11 punts de Singleton.

Han estat cinc minuts els blaugranes sense anotar -una cistella de dos i tres tirs lliures- i ja mai més s'han retrobat. Han perdut per 81-67 i veuran la fase final de Berlín des de casa després d'haver perdut els dos últims partits, un d'ells al Palau.

Fitxa tècnica

81 - Lokomotiv Kuban (26+24+8+23): Delaney (17), Broeckhoff (14), Voronov (7), Claver (1), Randolph (9) -cinc inicial-, Bykov (5), Draper (2), Singleton (16), Janning (10) i Zubkov (-).

67 - FC Barcelona Lassa (21+18+23+5): Satoransky (8), Navarro (12), Perperoglou (13), Doellman (4), Tomic (8) -cinc inicial-, Abrines (9), Oleson (6), Dorsey (2), Arroyo (-), Lawal (-), Ribas (-) i Samuels (5).

Àrbitres: Lamonica (ITÀ), Lottermoser (ALE) i Latisevs (LAT). Eliminat: Draper (min.35).

Incidències: cinquè partit de l'eliminatòria de quarts de final disputat al Bàsquet Hall de Krasnodar (Rússia) davant 7.495 espectadors.