La implantació de l'ull de falcó per determinar si una pilota entra o no a la porteria serà una de les novetats que presidiran avui una apassionant final de la Lliga Europa (20.45 hores, BeIN Sports) que donarà al guanyador, el Liverpool o el Sevilla, un bitllet per a la fase de grups de la propera Lliga de Campions. Ni els anglesos ni els andalusos, que intentaran aconseguir la victòria en el torneig per tercera temporada seguida, no han estat dels quatre primers en les seves respectives competicions domèstiques i buscaran la classificació per al màxim torneig a través del segon en importància.

El Sevilla, que fa setmanes que reserva jugadors, té les baixes segures de Trémoulinas, Krohn-Dehli i Reyes, però la resta de jugadors es troben a la disposició d'Unai Emery. El tècnic basc, que aquesta setmana també afronta la final de Copa contra el Barça, va dir ahir que "el Sevilla, en moments importants, no falla". Va opinar que les forces es troben "al cinquanta per cent" i va recordar la gran història d'un adversari que té cinc Copes d'Europa i tres Copes de la UEFA al palmarès.

Per la seva banda, el conjunt de Jürgen Klopp, que ha fet grans exhibicions a Anfield contra el Borussia Dortmund i el Vila-real, només té la baixa del central francès Mamadou Sakho, sancionat per dopatge. Ahir, l'entrenador alemany va demanar als seus jugadors que siguin "atrevits, valents i juguin concentrats".

Sobre el Sevilla, "el meu col·lega Emery fa una feina magnífica i els tinc el màxim respecte, però no hem arribat a la final perquè sí. Estem preparats" per aconseguir la victòria.