El tradicional acte de lliurament de premis de la temporada que en acabar el curs celebra la Federació Catalana d'Esports d'Hivern es fa enguany al Palau Llobera, seu del Consell Comarcal del Solsonès; i serà demà a partir de les 13 hores, on s'atorgaran les medalles UFEC i es farà entrega dels trofeus honorífics als clubs guanyadors de lligues i circuits de les diferents modalitats, tant de l'esquí com de la resta dels esports d'hivern.

Com ja és habitual en aquesta gala final de temporada, es dóna el Premi Col·laborador i Esport Pitu Figueras 2016 i el Premi Especial a l'esperit esportiu 2016. A més, des de la FCEH es distingirà Ivan Tibau, qui fins fa pocs mesos ha estat el secretari general de l'Esport, amb la Medalla d'Or de la FCEH, i amb gratitud a la seva tasca de gestió i promoció esportiva.

Els clubs campions pel que fa a l'esquí alpí han estat: La Molina CE (1r de la lliga absoluta); Club Alpí Núria Masella Cerdanya (1r de la Catalana-Andorrana de Veterans); Club Esportiu Granuec (campió de la lliga infantil) i CE Alpí Pirineus (1r del Circuit Interclubs). Pel que fa a l'esquí de fons, el Club Esquí Puigcerdà ha estat primer de Copa Catalana i Copa Nins. En el surf de neu i freeski rebrà el 1r premi l'EC Andorra, com a campió de la 5a Pyrenean Freestylers.

També es lliuraran les medalles que atorga la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) a tots els campions catalans dins de les diferents disciplines d'esports d'hivern, i que són dissenyades per l'artista Matilde Cini. Els premiats són: Clara López Costa i Aingeru Garay Fernández en esquí alpí; Anna Selvi i la guia Ester Noguera, Bárbara Pérez de Juan, Alba Coma Rosell, Pol Aguilar i Albert Garriga Merchan en esquí alpí adaptat; Lydia Iglesias Barés i Bernat Galcerán Visa en esquí de fons; Luba Dolgopolova i Lluis Cruz Serra i en trineu amb gossos; Marta Bosch Malé i Javier Torres Carrasco en el canicròs; Laia Bertrán Gracia i Aleix Gabara Xancó en patinatge artístic sobre gel; l'Sporting l'Olla Cyril en el cúrling i Laia Vallverdú Imbernon i Víctor Martínez Blanc, en short track, completen la llista de tots els distingits demà.