Les finals en les diverses categories de base de la Copa Catalunya de futbol sala i del Campionat de Catalunya de Futbol seran l'eix central de la 7a Festa del Futbol Català, que organitza la Federació Catalana de Futbol (FCF) enguany, i per tercera vegada, a Martorell, el cap de setmana que ve, concretament al complex Torrent de Llops i al pavelló municipal. Aquesta població del Baix Nord ja va ser seu els anys 2012 i 2015.

La sala de plens de l'ajuntament de Martorell va ser escenari, ahir, de la presentació d'aquesta Festa del Futbol Català amb la presència de l'alcalde, Xavier Fonollosa, del vicepresident de la federació catalana Josep Isern, de la regidora d'Esports, Belén Leiva; del president de la Lliga Catalana de futbol sala, José Calle; de l'adjunt a la presidència del CF Martorell, Joan Tort, i de l'assessor tècnic d'esports de la Diputació de Barcelona, Daniel Laga.

La presentació va començar amb un vídeo resum de l'edició de l'any passat. Tot seguit, l'alcalde Xavier Fonollosa va destacar que "estem orgullosos, primer perquè serem la capital del futbol base català, segon, perquè si la FCF torna a Martorell vol dir que s'hi sent a gust i tercer, perquè tenim unes instal·lacions òptimes per acollir els partits que es duran a terme".

El vicepresident de la FCF, Josep Isern, va explicar que "en aquesta festa es veurà el millor futbol base de Catalunya. El nivell futbolístic a casa nostra és altíssim i això comença per la base. Podem dir que Martorell serà la seu de les olimpíades del futbol i futbol sala base català amb més de mil jugadors i jugadores que competeixen el mateix cap de setmana". Televisió de Catalunya ha confirmat que un any més emetrà, per Esport3, alguns dels enfrontaments. Isern va voler destacar que des de la federació "ens impliquem en la formació de les persones i per això estem posant èmfasi en la campanya Zero insults a la grada, perquè volem bons jugadors, però sobretot bones persones".