Santpedor homenatja, el proper dissabte, Rafa Martínez posant el nom del basquetbolista al pavelló esportiu municipal. Un honor per al jugador bagenc, que tindrà al seu poble un reconeixement constant com el de Josep Guardiola qui, el 2007, va donar nom al nou camp de futbol de la vila, no massa lluny del pavelló.

L'acte tindrà lloc a dos quarts de nou del vespre i estarà presidit per l'alcalde de Santpedor, Xavier Codina, amb la presència de l'homenatjat. Hi seran igualment Francesc Roca, president de l'ACB, i Josep Vives, expresident del Bàsquet Manresa, club en el qual va fer el seu debut Martínez en la màxima categoria del bàsquet estatal.

L'homenatge serà l'inici de la 13a Nit de l'Esport Santpedorenc a l'interior del pavelló esportiu municipal. Des de les 18 hores ja s'hauran fet diferents competicions i jocs pensats per als més petits. A partir de les 20 hores hi haurà l'actuació dels Castellers de Santpedor i a les 20.30 h serà el moment que es farà la proclamació oficial del nou nom del pavelló. En la Nit de l'Esport Santpedorenc es posarà en valor i s'agrairà tota la feina de les entitats que treballen per fomentar l'esport a la vila. Hi haurà premi per a les 21 entitats i els 4 centres educatius, a més de fer distinció especial als esportistes que en els darrers dotze mesos han aconseguit els resultats més òptims en els diferents especialitats.

Més de 400 partits ACB

L'Ajuntament de Santpedor, ara fa un any, va aprovar posar el nom de Rafa Martínez al pavelló, "com un acte de justícia" segons es va fer en aquell moment ben explícit. Núria Barba, la regidora d'esports, afirma que "es tracta d'un dels esportistes que ha fet arrels més fondes entre la gent de Santpedor i és un referent per als nostres joves pel seu caràcter i proximitat i pel seu esperit de superació i lluita constants".

Rafa Martínez es va iniciar en el bàsquet a l'Escola Paidos i després va passar al Bàsquet Manresa. El 2008 va fitxar pel València Basket, on encara continua i ha renovat per una temporada més. Ja és el segon jugador amb més partits de lliga en la història del club. En total, amb els que va jugar també en el Manresa, Rafa Martínez porta 432 partits a l'ACB. Amb el València ha vençut en dues ocasions l'Eurocup i va ser també internacional formant part de la selecció espanyola.