La corredora igualadina establerta a la Seu d'Urgell i del Club Esquí de Fons Urgellet-Cerdanya Laura Orgué va culminar ahir una gran setmana amb la medalla de plata del Campionat del Món de curses de muntanya, en l'especialitat de quilòmetre vertical, a la Vall de Boí. Orgué, que la setmana anterior va guanyar en la mateixa disciplina i la cursa absoluta als Dolomites, va ser superada només per la francesa Christel Dewalle, la gran favorita, que va invertir un minut i quatre segons menys per cobrir el trajecte.

Així, la Buff Epic Trail Aigüestortes, nom de la prova que s'ha pres com a Mundial, va veure com Orgué trigava 40 minuts i 39 segons a fer els 2,8 quilòmetres totals, amb un desnivell positiu de 1.033 metres. Dewalle, qui avantatja la catalana a la classificació de la Copa del Món, va superar-la, amb un gran temps de 39.35. Les representants de la federació espanyola van assolir una altra medalla gràcies al bronze aconseguit per la guipuscoana Maite Maiora.

Orgué es va mostrar molt satisfeta pel resultat. Segons va declarar, en acabat, "la cursa ha anat molt bé. La guanyadora és l'actual líder de la Copa del Món i tota la temporada ha demostrat que es troba en un nivell superior. Avui m'ha tret menys temps que en la cursa de Santa Caterina, l'última en què vam competir. Venint d'una lesió, puc considerar que el subcampionat és un gran resultat".

En la categoria masculina, el triomf va correspondre al noruec Stian Angermund-Vik, qui va fer un temps de 34.16.09. La segona posició va ser per al colombià Saúl Antonio Padua i tercer va quedar l'italià Hannes Perkmann.

El torn de Picas

Avui es disputa la prova ultra, amb un recorregut de 105 quilòmetres, amb sortida i arribada a Barruera i amb pas per Espot. La prova haurà començat a les sis del matí i, entre les favorites en categoria femenina, hi ha la manresana afincada a Berga Núria Picas.