El Club d'Agility Ciutat Comtal organitza fins diumenge, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Guardiola de Berguedà, el Jou Summer Agility Competition a les instal·lacions de l'Hotel el Jou. Es tracta d'un seguit de competicions puntuables per al Campionat d'Espanya de l'esport caní més espectacular, l'agility. Paral·lelament, aquest vespre, al camp de futbol tindrà lloc el primer open d'agility de Guardiola de Berguedà (a les 20 h amb entrada gratuïta).

Gossos i guies vinguts de Luxemburg, Itàlia, França, Portugal, de la resta de l'estat espanyol i, per descomptat, de Catalunya oferiran un espectacle únic. Pel que fa al Jou Summer Agility Competition, les proves començaran cada dia a les 9 del matí fins aproximadament a les 3 de la tarda i s'estructuren en 3 nivells competitius: grau 1, on hi competeixen els gossos novells; grau 2, on hi trobem els gossos de nivell que puntuen per al Campionat d'Espanya, i grau 3, on hi ha els millors gossos i guies de nivell de campionat del món. Dins de cada grau hi ha 3 nivells: categoria mini (small) per a gossos fins a 35 cm a la creu, categoria midi (medium) per a gossos entre 35 i 43 cm a la creu i categoria estàndard (large) per a gossos de mes de 43 cm a la creu.

Alguns dels gossos que participen en aquestes competicions a Guardiola de Berguedà participen o han participat en Campionats europeus i mundials recentment.