El pilot italià Andrea Iannone (Ducati) va aconseguir la seva primera victòria a la categoria de MotoGP després d'imposar-se en el Gran Premi d'Àustria, que es va disputar ahir al circuit Red Bull de la localitat de Spielberg. Aquest és el primer triomf de Ducati des de l'any 2010, quan l'australià Casey Stoner es va imposar al Gran Premi d'Austràlia.

Per la seva part, el cerverí Marc Márquez (Honda) va acabar en el cinquè lloc i conserva el liderat del campionat amb un total de 181 punts, 43 més que el segon, Jorge Lorenzo (Yamaha), i 57 més que el tercer, l'italià Valentino Rossi (Yamaha).

Les dues Ducati de Iannone i Andrea Dovizioso no van fallar en el moment de la sortida i es van mantenir per davant de Rossi, Lorenzo i Márquez. Amb el pas de les voltes, els dos italians van incrementar el ritme i van anar augmentant les diferències amb les dues Yamaha.

Dovizioso va avançar el seu company, però de seguida va veure com aquest li tornava la jugada per intentar buscar la seva primera victòria amb la Ducati. En un clar intent de marxar en solitari, Iannone va fer la seva volta ràpida en el gir número 24, i aquesta situació li va servir per no tenir més problemes i creuar la meta per davant de Dovizioso, que va ser segon, i Lorenzo, que va obtenir la tercera posició i va completar el podi de la prova. El mallorquí va saber controlar en tot moment els atacs del seu company Rossi, que va acabar en quart lloc.

Márquez va concloure la cursa en la cinquena plaça, un bon resultat després del fort accident que va patir en els tercers entrenaments lliures i de superar els molts problemes de rendiment de la seva Honda, que es va mostrar sensiblement inferior a les seves rivals.

Després de Márquez, es van classificar els pilots catalans Maverick Viñales (Suzuki) i Dani Pedrosa (Honda), que van acabar lluny dels primers. Pol Espargaró (Yamaha) va ser desè i Esteve Tito Rabat (Honda) catorzè, i per tant ambdós van acabar a la zona de punts. Aquest fet no el va poder aconseguir Álvaro Bautista (Aprilia), que va finalitzar en la setzena posició.

Després de completar la prova, Jorge Lorenzo va declarar que "el tercer lloc és gairebé tan bo com una victòria, ja que al final la posició real d'avui era ser tercer sense cap cosa estranya que els passés a les Ducati, i així ha estat".

Per la seva banda, Marc Márquez va explicar que "després de com va anar el dia d'ahir estic content. L'espatlla no m'ha fet mal durant la carrera, així que no hi ha excuses". Márquez va afirmar: "hauria firmat la cinquena posició abans de començar la cursa, ja que sabíem que les Ducati i les Yamaha anaven ràpid".