El Barça ha fitxat enguany tot de jugadors de 22 anys. Ahir en van jugar un parell a l'equip titular, Umtiti i Denis Suárez, i després va entrar André Gomes, tot i que aquest no va destacar gaire. El motiu és clar: el Barça de l'any passat necessitava cames. Les que li dóna Sergi Roberto a la dreta i els dos esmentats a la defensa i al mig per aguantar partits exigents com el d'ahir al Bilbao. Els blaugrana van guanyar bé i no van patir fins al final, quan els locals van jugar a la pilota directa i hi havia Mascherano al camp. Durant 70 minuts, però, el Barça no va permetre cap més perill que el que es va crear amb les frivolitats innecessàries del titular Ter Stegen.

El partit a la primera part tenia dues claus, ja esperades. La primera era la pressió alta que l'Athletic feia i que incomodava la sortida de pilota dels blaugrana. Aquesta va provocar algunes errades, com una de gruixuda de Ter Stegen. En el cas que els bascos no aconseguissin robar l'esfèrica, s'obria un latifundi de possibilitats al centre del camp, en què Messi trobava espais per deixar els seus companys davant de la porteria de Gorka. El Barça va sortir guanyador d'aquesta batalla en els primers 45 minuts, malgrat que no va deixar el partit sentenciat.

Luis Enrique va apostar pel mateix equip que contra el Betis, amb la inclusió de Ter Stegen en el lloc del traspassat Bravo, i el seu equip va estar a punt d'avançar-se aviat, amb un xut de Denis Suárez que va anar desviat. Fins que a l'Athletic li va durar la força, va intentar robar la pilota prop de Ter Stegen. L'alemany, en una acció habitual en ell, va perdre la pilota intentant-la passar a Busquets, però aleshores va ser valent en no amagar la cara i parar el xut fort de Beñat.

Davant en el marcador

Aquests van ser els millors minuts dels bilbaïns, just quan havia començat a ploure damunt de San Mamés. Ter Stegen va aturar primer una centrada i Umtiti va desviar un xut de Williams. Tot seguit, però, va arribar el cop per als locals. Una llarga combinació de tot l'equip barcelonista va acabar amb una obertura de Luis Suárez a l'esquerre. Arda Turan va enviar una bona centrada i Rakitic, entrant de darrere, va superar Gorka.

El Barça ja es trobava a la seva salsa i Messi, més. Denis Suárez, dotze minuts després del gol, va rematar malament després d'una acció en què l'argentí havia assistit Sergi Roberto i Umtiti i Luis Suárez van disposar de dues aproximacions més tot seguit. Ter Stegen, ara sí, demostrava seguretat a xuts d'Aduriz i Beñat. Arda Turan va perdre la darrera ocasió de la primera part en enviar al lateral de la xarxa una passada de Messi, l'enèsima.

A l'inici de la segona part gairebé no hi va haver canvis i va ser el moment en què el Barça hauria pogut matar el partit. En dos minuts, Messi va disparar fora una bona combinació entre els dos Suárez i, tot seguit, Sergi Roberto va trencar amb potència per primer cop les línies basques i va passar a Rakitic, Aquest va cedir a l'uruguaià, però el xut va anar fora.

Relleus poc resolutius

Aleshores Valverde va fer entrar Raúl García al camp i Luis Enrique va respondre posant-hi Mascherano, se suposa que per salvaguardar Umtiti, que tenia targeta. La diferència de centímetres va ajudar els bascos a crear perill. A més, André Gomes no feia la mateixa feina que Denis Suárez al mig i van començar a arribar xuts locals que va resoldre bé Ter Stegen. També és cert que Messi i Suárez haurien pogut resoldre en dos clars contraatacs. Només cinc minuts abans del final, l'ocasió més clara per a l'Athletic va ser una falta llançada per Beñat a l'exterior de la xarxa.

En un embogit final, ja amb un intranscendent Rafinha al camp, Muniain va demanar un penal de Rakitic que Mateu Lahoz podia haver indicat sense cap problema. El Barça va poder marcar el segon en un contraatac de Messi. Suárez, sol amb un defensa sota la porteria, li va disparar la pilota al cos de manera lamentable. Tot i això, tres punts molt suats i treballats a un camp on cal tenir el físic demostrat ahir pel Barça.