El santfruitosenc David Checa es va proclamar, a última hora de dissabte, subcampió del món de resistència després d'aconseguir la victòria a les Vuit Hores d'Oschersleben, quarta i última prova puntuable per al mundial de l'especialitat. El bagenc va fer equip amb el francès Lucas Mathias i amb l'italià Niccolò Canepa a l'equip Yamaha GMT-94. Tots tres van completar 309 voltes al circuit alemany, les mateixes que els segons classificats, el conjunt Suzuki SERT, el qual va entrar 21 segons darrere dels guanyadors.

Lluita entre sis

Durant la cursa, el combinat de David Checa va estar sempre en els llocs capdavanters lluitant amb els altres cinc equips que tenien possibilitats de conquerir el títol. El fins llavors primer del campionat, el Team Moto April, va tenir problemes mecànics i va quedar endarrerit. A l'equip Kawasaki encara li van anar pitjor les coses, ja que només va poder fer cinc girs s la pista, i el conjunt FCC Honda només en va totalitzar 72. Només quedaven el Yamaha, el YART i el SERT, que van mantenir una lluita sense treva pel liderat. Finalment, la Yamaha de l'equip austríac va tenir un sobreescalfament del motor i va haver-se de retirar després de 192 voltes. El duel entre el GMT-94 i el SERT es va decidir a favor del conjunt de Checa, però va ser un triomf agredolç, ja que no va venir acompanyat del títol mundial per un sol punt.

Malgrat aquest final, el petit dels Checa va afirmar que "estic molt feliç per la victòria a Alemanya. En aquest circuit sempre he tingut èxits. El GMT-94 també va guanyar la prova de Portimao, però els de Suzuki han estat campions sense triomfs parcials.