El FC Barcelona tanca avui un cercle de set partits en 23 dies al complicat camp de Balaídos, on intentarà sumar una victòria contra el Celta, una de les bèsties negres de Luis Enrique com a tècnic del Barça. El conjunt gallec és al costat de la Reial Societat i el Reial Madrid l'equip que més punts (6) ha sumat des que el preparador asturià, exentrenador gallec, és al Barça. Encara és fresc el 4-1 rebut l'any passat o bé la victòria de fa dues temporades al Camp Nou (0-1). Els blaugrana arriben a Vigo amb l'objectiu de tancar amb bon peu un cicle de set partits en tres setmanes que li permeti seguir les passes del Reial Madrid, líder de la lliga amb un punt d'avantatge respecte als catalans.

El balanç dels darrers sis partits és de dues victòries, un empat i una derrota a la lliga mentre que a la Lliga de Campions l'equip ha aconseguit un ple de sis punts, els tres darrers en un partit exigent contra el Mönchengladbach (1-2). Per al partit d'aquest vespre, Luis Enrique té tots els jugadors disponibles tret del central francès Samuel Umtiti i Leo Messi, que segueixen recuperant-se de les seves respectives lesions. Tenint en compte que contra el Borussia van jugar deu dels onze jugadors que configuren l'onze anomenat de gala, no es descarta que l'asturià aposti per les rotacions. El dubte principal resideix en la punta d'atac, amb Arda Turan, Paco Alcácer i Rafinha Alcántara lluitant per entrar a l'onze i cobrir la baixa de Messi.

També a la defensa i al mig del camp poden entrar més jugadors, com els francesos Digne i Mathieu o el portuguès André Gomes, que no van jugar ni un minut contra els alemanys. El Celta de Vigo, per la seva banda, reprèn la Lliga impulsat pels trets últims triomfs consecutius, dos a la lliga espanyola i un a la Lliga Europa, i haurà de mesurar la seva reacció davant la fermesa del Barça. L'argentí Berizzo apostarà per un centre del camp molt físic amb el serbi Radoja, el danès Wass i el xilè Hernández i en atac aprofitarà la rapidesa dels extrems Bongonda i Sisto i l'habilitat d'Aspas.

El Sevilla guanya en l'afegit

El Sevilla, com ha succeït en els altres partits d'aquesta temporada, va patir per guanyar a casa, però dos gols del davanter tunisià Wissam Ben Yedder, el segon al minut 90, li van donar la victòria (2-1) contra un Alabès lluitador que va estar a punt de tornar a puntuar fora del seu estadi. Els sevillistes han guanyat els quatre partits jugats al seu estadi.

Ben Yedder, al minut 73, va aprofitar una espectacular passada d'esperó de Ganso per fer l'1-0, però els bascos van empatar al minut 84 amb gol de Laguardia. Finalment, ja en l'afegit, Ben Yedder va sentenciar. Per la seva banda, ens els altres partits jugats ahir, el Leganés va guanyar a Granada per 0-1 i l'Osasuna i el Las Palmas van empatar 2-2.