Més de 10.000 persones entre participants i visitants no es van voler perdre la cursa d'obstacles més dura del món celebrada aquest cap de setmana a les Comes, Súria, on Albert Soley va ser el gran vencedor en quedar en primera posició en les categories Súper i Sprint disputades la segona jornada de la Spartan Race Barcelona.

Amb aquest resultat esdevé el primer atleta de vèncer les 3 disciplines de la Reebok Spartan Race en un mateix cap de setmana, la Beast amb més de 20 km i més de 25 obstacles, la Súper de més de 13 km i més de 20 obstacles i la Sprint de 5 km i més de 15 obstacles. Soley es va convertir en el primer espartà d'aconseguir aquesta fita des que va néixer la Spartan Race a l'estat espanyol, ara fa tres anys. El triatleta català va deixar la bicicleta i l'aigua durant un cap de setmana per afrontar una cursa d'obstacles, un terreny al qual no està tan acostumat però on ja va demostrar el seu gran nivell a la Spartan Race d'Andorra, on també es va endur la victòria.

Torn de la Súper i Sprint

Després d'un cap de setmana en què més de 7.000 corredors d'arreu del país i de l'estranger ho van donar tot per superar els obstacles de les Comes, ahir va acabar la Reebok Spartan Race Barcelona. La cursa Súper, amb més de 13 km i més de 20 obstacles, va ser la primera protagonista de la jornada, amb un recorregut més dur i tècnic que en passades edicions i on els vencedors van ser el ja esmentat Albert Soley (1:19:12), el català Lluís Barbé (1:20:36) i el portuguès Tiago Lousa (1:20:42), que també va quedar segon en la cursa Beast de dissabte.

En categoria femenina, la victòria va ser per a Simone Matos (1:46:19), seguida per la italiana Ilaria Paltrinieri (1:47:14) i Inés Jordao (1:47:28). Simone Matos, que dissabte va ser tercera en la categoria Beast, va poder repetir en el podi però aquest cop en la primera posició, un mèrit afegit tenint en compte la duresa de la carrera que va tenir lloc ahir al recinte de les Comes.

L'altra categoria disputada en aquesta segona jornada va ser la Sprint, la cursa més curta i ràpida del cap de setmana amb 5 km i més de 15 obstacles. En aquesta disciplina el més ràpid va ser de nou Albet Soley amb un temps de 39:44, seguit de José María Resano (43:47) i Miguel Labranche (44:40).

Asmaa Zammou (54:59), Ninfa Estela (56:16) i Silvia López (1:04:17) van ser les més ràpides de la Sprint femenina. Ninfa també va repetir podi després de vèncer la categoria Beast.

La Spartan Júnior va donar l'oportunitat als més joves de sentir-se autèntics espartans amb diverses curses d'obstacles adaptades a diferents franges d'edat. 500 nens i nenes des dels 4 fins als 13 anys van poder gaudir de l'esperit esportiu d'aquesta cursa que cada any guanya més adeptes entre les famílies espartanes. D'aquesta manera, la Reebok Spartan Race Barcelona va tancar les seves portes amb un gran èxit de participació, amb més de 10.000 persones entre participants i visitants i amb un gran nivell organitzatiu.