Les millors escoles catalanes de Catalunya van participar aquest cap de setmana en la primera edició del Torneig Josep Tragant, en homenatge a una de les persona que va impulsar la pràctica del beisbol a Manresa, primer des de la Badia Solé i posteriorment amb el naixement del Beisbol Club Manresa i la construcció del primer camp a la capital del Bages. El 1993, el beisbol era una secció dels Bagmonts i després de guanyar el títol de Segona Catalana, va aparèixer el Beisbol Club Manresa que va decidir fer un camí en solitari i fins a l´actualitat.

A més, i tot i que s´han fet altres trobades com la de no fa massa dies amb l´equip de Perpinyà (també hi va ser el d´Igualada), aquesta primer Torneig Josep Tragant, que ha comptat amb la col·laboració de la Federació Catalana de beisbol i softbol i de l´Ajuntament de Manresa, es pot considerar el bateig oficial del nou camp del Congost, malgrat que encara s´ha de completar la seva construcció per a la inauguració definitiva.

El primer Torneig Josep Tragant va reunir set equips, quatre en categoria sub-10 (Manresa, Viladecans, Sant Boi i Gavà) i tres més en categoria sub-12 (Manresa, Viladecans i Sant Boi). En sub-10, els resultats van ser: Manresa, 10-Gavà, 4; Viladecans, 7-Sant Boi, 2; Manresa, 13-Sant Boi, 4; pel tercer i quart lloc, Gavà, 8-Sant Boi 6 i a la final, Viladecans, 2-Manresa, 8. Pel que fa al triangular sub-12, Manresa, 2-Viladecans, 10; Viladecans, 12-Sant Boi 2; i Sant Boi, 11, Manresa, 3; la classificació va quedar encapçalada pel Viladecans seguit del Sant Boi i del Manresa. En el torneig va predominar el bon joc i sobretot el joc net i els valors que aporta l´esport de base als nens i nenes.