El jove corredor barceloní Roberto Bou va aconseguir ahir la victòria en la tercera etapa de la Titan Tropic, la més llarga de l'edició d'enguany, entre Soroa i Viñales, de 114 quilòmetres de recor-regut, i ascendeix al segon lloc de la classificació general, a 2 minuts i 57 segons del colombià Diego Tamayo, el líder de la prova. La jornada d'ahir va ser positiva per als competidors de casa nostra, ja que el puig-reigenc Cristofer Bosque va obtenir la quarta posició parcial i ascendeix al sisè lloc de la classificació general i la manresana Núria Picas va tenir possibilitats d'obtenir el primer lloc fins al final, tot i que va haver-se de conformar amb el tercer.

Inici molt exigent

El principi de la jornada va ser complicat per a tothom, ja que s'encadenaven uns quants turons que marcaven la diferència. Els creuaments de rius van ser decisius i, en aquest aspecte, va destacar la Loma de los Cinco Pesos, al quilòmetre 21. Un grup format per Ismael Ventura, Yoandri Freire, Roberto Bou, Gómez Miranda, Josep Betalú i Cristofer Bosque es van escapar del que liderava Tamayo, tot i que aquest finalment va poder enllaçar. Des d'aquest moment, els favorits van marcar un ritme imponent i cadascú va jugar les seves cartes.

Finalment, una avaria de Diego Tamayo va relegar el colombià quan estava escapat amb Betalú. Bou ho va aprofitar per atacar i assolir una victòria molt treballada. A la general, té menys de tres minuts de desavantatge respecte del primer classificat. Ventura és tercer, a 6.22, Freire, quart, a 6.47, el cubà Álvaro Soca, cinquè, a 9.12, i Bosque, sisè, a 9.25.

En dones, la cubana Marlies Mejías va controlar les seves dues principals rivals, Olga Anabel Echenique i Núria Picas, i les va vèncer en l'esprint, amb la qual cosa va aconseguir la seva segona victòria parcial.

Avui té lloc la penúltima etapa, també molt trencacames, amb sortida i arribada a Viñales, de 82 quilòmetres de recorregut.