L'austríac Marcel Hirscher va confirmar ahir els motius pels quals és el millor esquiador dels darrers anys i va imposar-se de manera rotunda en la prova d'eslàlom especial, la que tancava els mundials que s'han disputat a l'estació suïssa de Saint-Moritz. La cursa serà recordada a casa nostra per la gran actuació de l'esquiador osonenc de La Molina Esquí Club Joaquim Salarich, que va finalitzar en una esplèndida i inesperada 25a posició després d'una gran primera baixada que li va permetre disputar la segona mànega.

Salarich, nascut a Malla fa 23 anys, ja havia estat trentè fa quatre anys a Vail, però segurament no esperava ascendir aquestes posicions. De fet, va quedar trentè després de la primera baixada, amb la qual cosa es va assegurar ser el primer de baixar en la segona. En aquesta va superar dos competidors més, l'holandès Steffan Winkelhorst i l'esportista de Liechtenstein Marco Pfiffner i va treure partit de tres retirades més per ascendir al 25è lloc.

L'esquiador del club de La Molina va explicar que durant els darrers dies «veia passar les competicions i esperava que arribés l'eslàlom per poder baixar a fons. Esperar fins a l'últim dia ha estat dur, però m'he concentrat bé, he tingut el cap clar i he aconseguit aquesta 25a posició». La millora queda clara, ja que Salarich, ara mateix, és el número 80 del rànquing de l'especialitat.

Domini austríac

Pel que fa al guanyador de la prova, no hi va haver sorpreses. El cinc vegades, i a prop de ser-ne sis, campió de la Copa del Món, l'austríac Marcel Hirscher, es va imposar amb un clar avantage respecte del segon classificat, el seu compatriota Manuel Feller, que havia estat setè en el primer recorregut. Hischer va aconseguir 68 centèsimes respecte de Feller i 93 sobre l'alemany Felix Neureuther, que va remuntar des del novè lloc.

El domini dels austríacs encara hauria pogut ser més gran, ja que dos d'ells, Marco Schwarz i Michael Matt, eren segon i tercer després de la primera baixada, però es van enfonsar i van caure fins a la setena i vuitena posició, respectivament. Tampoc no va tenir un bon dia un altre dels grans favorits, el noruec Henrik Kristoffersen, que es va haver de conformar amb el quart lloc.