En l'operatiu, dirigit per l'Audiència Nacional i iniciat a instàncies de l'FBI, s'han registrat oficines i domicilis de Girona, Barcelona i Lleida

L'expresident del Barça Sandro Rosell i la seva dona, Marta Pineda, lideraven un xarxa de blanqueig de capitals. És el que sosté la Policia Nacional, que aquest matí ha iniciat una operació en la que s'ha detingut l'empresari i altres quatre persones. Segons avancen El Confidencial i el Mundo, la Policia ha registrat oficines i domicilis de Rosell a Girona, Barcelona, Lleida i Andorra. L'expresident del Barça disposa des de fa anys d'una masia a Cassà de Pelràs, al municipi de Corçà.

L'Audiència Nacional és qui direigeix l'operació que es va iniciar fa un any després d'una comissió rogatòria d'un tribunal de Nova York que l'any 2015 va destapar una trama de comissions il·legals i suborns a la FIFA. L'FBI i la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional han col·laborat en els darrers mesos en la investigació.

A Rosell -que està pendent de judici a l'Audiència Nacional pel fitxatge de Neymar- se l'investiga ara pels seus negocis al Brasil. Durant anys, va fer negocis amb la federació brasilenya de futbol, els drets esportius de la qual va explotar. Segons informen diversos mitjans, la justícia espanyola sospita que Rosell va cobrar comissions il·legals en aquests negocis.

De fet, la jutja instructora del cas hauria ordenat l'embargament preventiu de 10 milions d'euros i de més de 50 propietats immobiliàries de l'expresident del Barça