El Barça buscarà aquest vespre, al Vicente Calderón, tancar un cicle amb un nou títol, el novè en les tres temporades de Luis Enrique com a entrenador. Davant tindrà un Deportivo Alabès que persegueix el somni d'aixecar la Copa del Rei en la seva primer final de la competició. Per al Barça, el rei de Copes amb 28 títols, serà la seva 39a final, la quarta consecutiva. I en el cas d'aconseguir la victòria, encadenaria tres temporades aixecant-la.

Els blaugrana afronten el duel sense Sergio Roberto, un fix al lateral dret, ni Luis Suárez, il·lustre membre del trident ofensiu, ja que tots dos estan sancionats. El lloc de Suárez a la punta d'atac probablement l'ocupi Paco Alcácer, però Luis Enrique va despistar a l'hora de comentar qui podria rellevar Sergi Roberto al lateral dret: «tenim tres o quatre jugadors de perfils diferents que hi poden jugar. Digne, André Gomes, que ja l'hem provat aquí, o fins i tot Aleix Vidal, si els metges ens diuen que està en condicions. Tinc moltes opcions i totes són bones, però no avançaré res per no donar pistes al rival».

No obstant això, Luis Enrique no ha esmentat per a aquest lloc Javier Mascherano, ja recuperat de les molèsties musculars i el recanvi més natural entre els que té el tècnic a disposició.

Un títol per acabar

Independentment de l'onze que tregui, Luis Enrique confia que els seus jugadors li regalaran un últim títol: «sense cap dubte, la final de Copa és un dels millors partits que es poden jugar per l'ambient, un partit especial, perquè em dóna la possibilitat d'acabar el meu cicle al Barça amb un títol més».

Amb la mateixa intenció afronten el partit els jugadors. «Es mereix un bon final. És un dels millors entrenadors de la història, així que res millor que anar-se'n amb un títol», va assenyalar Gerard Piqué, que va destacar la capacitat de Luis Enrique per «conquistar» la plantilla amb el seu tarannà.

El central, que ja s'ha recuperat d'un virus estomacal que el va mantenir dos partits de baixa, també va parlar de l'actualitat extraesportiva del club. Davant de les situacions judicials, Piqué va afirmar que són casos que han aparegut «tots de cop», i és una cosa «incòmoda» i que s'ha d'analitzar «un per un».

Pressió per al rival

Respecte al rival, Luis Enrique espera que el conjunt basc acusi la pressió de jugar una final. «És un escenari al qual no estan habituats i tindran un excés de tensió. Intentarem que els pesi el fet de no estar acostumats a arribar a finals i que nosaltres puguem mostrar la nostra superioritat amb futbol», afirma.

Luis Enrique va reconèixer que els jugadors blanc-i-blaus segurament arriben a la cita «més il·lusionats» que els blaugrana, però es va mostrar convençut que no els gua-nyen en ambició. «No he vist un grup de jugadors més ambiciós que aquest Barça», va remarcar. Tot i així, l'asturià va elogiar molt «l'equip revelació d'aquesta lliga», i va dir que està preparat «perquè passi de tot» durant el partit.

Per al Barça, aixecar el títol seria un últim bàlsam per curar les ferides d'aquest curs, on no ha sabut competir lluny del Camp Nou quan van arribar els creuaments a la Lliga de Campions i va desaprofitar, indolent, l'ocasió de reeditar el títol de Lliga. Un estat d'ànim diferent de l'Alabès, que afronta la seva primera final de Copa en 96 anys d'història. Serà el segon cop que aspiri a un títol, després d'haver disputat la final de la Copa de la UEFA davant del Liverpool fa 16 anys, a Dortmund.