La badalonina Mireia Belmonte va aconseguir la seva primera medalla, una plata, en els Mundials que es disputen a Budapest després d'acabar segona en la final dels 1.500 metres, una prova en què va superar el seu propi rècord d'Espanya de 6 segons i 40 centèsimes i en què només va ser vençuda per l'extraterrestre nord-americana Katie Ledecky.

Belmonte va fer un temps de 15.50.89 i va ser la millor d'una dura lluita per la segona posició que va deixar enrere competidores perilloses com la xinesa Hou i l'hongaresa Kapas, que nedaven amb ella fins a mitja cursa. A partir d'aquí, es va escapar amb la italiana Simona Quadarella, a qui va distanciar en les quatre darreres piscines. Al capdavant, Ledecky va guanyar l'or sense rècord del món, amb un temps de 15.31.82, i va sumar el seu dotzè or en campionats del món.

Després de la cursa, Belmonte no va tenir recança de dir que l'havia sorprès batre de tant temps el rècord d'Espanya. «Al principi semblava una cursa difícil, ja que Ledecky és al seu món i és complicat atrapar-la. Érem quatre per dues medalles, però tenia clar que havia de sortir valenta i lluitar fins al final. He mantingut la calma i he deixat passar el temps fins que Kapas i Hou han anat enrere». Tot i així, va haver de vèncer una Quadarella «molt difícil».

Tres rècords del món

La tarda d'ahir va ser espectacular, amb tres rècords del món. Jèssica Vall va ser setena en una final dels 100 braça en què l'americana Lilly King va fer la plusmarca universal amb un temps d'1.04.13. King va superar la seva compatriota Kaity Meili i la russa Iulia Efímova, la gran derrotada, juntament amb la lituana Ruta Meilutyte, que va deixar escapar la medalla i també el rècord que tenia.

En els 100 braça, Adam Peaty va batre el rècord en les semifinals, com ja havia fet en les sèries. El tercer millor registre de la història va ser per a la canadenca Kylie Masse, que va nedar els 100 esquena en 58.10 i va superar de dues centèsimes el rècord anterior. També va ser una bona tarda per als xinesos, ja que Sun Yang va vèncer en els 200 lliures i Xu Jiayu, en els 100 esquena.