El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha denunciat avui que les formes que el brasiler Neymar da Silva ha utilitzat per deixar l'entitat blaugrana per fitxar pel PSG "no han estat les millors".

"Ens hagués agradat més claredat de la seva banda. Volem jugadors compromesos i que sentin que estar al Barça és estar en el millor club del món", ha manifestat durant el seu discurs en el 58è Congrés Mundial de Penyes del FC Barcelona, que s'està celebrant avui al Palau de Congressos de Catalunya.

En aquest sentit, Bartomeu ha posat "el compromís de Leo Messi" com a exemple per a tots els jugadors que estiguin ja al Barça o vulguin fitxar per l'equip blaugrana.

Un compromís que, al seu entendre, no ha tingut Neymar: "No compartim la seva decisió d'anar-se'n, però la respectem. Vam fer tot el possible perquè es quedés, però ara Neymar ja és història".

Bartomeu ha revelat que des de la directiva blaugrana ja intuïen que el davanter paulista podia anar-se'n. "I per això, en l'última renovació, vam augmentar la seva clàusula perquè, a partir de l'1 de juliol, fos de 222 milions", ha explicat.

Aquesta quantitat, el Barcelona la invertirà "amb sentit comú, rigor, serenitat i actuant amb responsabilitat", ha assegurat Josep Maria Bartomeu, qui ha afegit que aquests diners serviran "per millorar l'equip i també el patrimoni del club".

A més, amb la marxa de Neymar el Barça s'ha estalviat els 26 milions que havia de pagar al jugador com a prima de renovació i que, finalment i de forma unilateral, ha decidit no abonar-li.

"Tot té un limiti i cap jugador pot estar per damunt del Barça, cap", ha manifestat Bartomeu, qui ha recordat que el club "té 118 anys d'història i 140.000 socis, que són els seus propietaris".

"El Barça no és propietat de cap multimilionari, de cap oligarca, de cap xeic, ni de cap grup d'inversió", ha afegit fent clara referència al París Saint-Germain.

Ara, l'equip comença un nou projecte amb Ernesto Valverde al capdavant que Bartomeu ha qualificat d'il·lusionant. "Aquesta temporada ja no parlarem més del trident. Parlarem del nostre estil de joc, d'equip, un equip que seguirà estant liderat pel millor de la història, que és Leo Messi", ha conclòs.