El català Marc Márquez (Repsol Honda) va sentenciar els entrenaments del Gran Premi de la Comunitat Valenciana de MotoGP després d'aconseguir el millor temps per a la cursa d'avui, on es disputarà el títol mundial davant d'Andrea Dovizioso al circuit Ricard Tormo de Xest, tot i tenir una altra caiguda.

Márquez va ser l'únic pilot que va rodar per sota del minut i trenta segons (1:29:897) i cap dels seus rivals no se li va apropar, i qui més ho va fer va ser el francès Johann Zarco (Yamaha) a 3,5 dècimes de segon, mentre que el seu rival pel títol, l'italià Andrea Dovizioso (Ducati), es va haver de conformar amb la novena plaça, tercera línia de la formació de sortida. L'italià Andrea Iannone (Suzuki) sortirà des del tercer lloc de la graella davant del mallorquí Jorge Lorenzo (Ducati) i del català Dani Pedrosa (Repsol Honda). Valentino Rossi (Yamaha) començarà des del setè lloc.

Àlex Márquez, el més ràpid a Moto2

El petit dels germans Márquez, l'Àlex (Kalex), va sumar la seva tercera millor classificació de la temporada a Moto2. El cerverí va aconseguir marcar el millor temps a la seva quarta volta després d'aturar el cronòmetre amb un temps d'1:35:050, davant del seu company d'equip, l'italià Franco Morbidelli, que va parar el registre a menys d'una dècima de segon. L'italià Mattia Pasini completarà la primera fila de la formació des del tercer lloc.

Martín fa un nou rècord a Moto3

El madrileny Jorge Martín (Honda) va obtenir la seva novena millor classificació dels entrenaments de Moto3 i va aconseguir d'aquesta manera un nou rècord absolut de la categoria pel que fa al nombre de voltes ràpides aconseguides en una mateixa temporada durant els entrenaments oficials dels Gran Premi. Martín va aturar el registre amb un temps d'1:38:428, davant del campió del món Joan Mir (Honda), que va arribar a més de 4 dècimes del madrileny. La primera fila de la graella l'ocuparà l'argentí Gabriel Rodrigo (KTM), que va finalitzar a més de mig segon.