Un dissabte a la una del migdia no sembla el millor moment per viure un partit de futbol al Camp Nou, però vist el fred que s'espera aquest cap de setmana, pot ser millor que no pas que el partit sigui més tard. L'estadi blaugrana serà l'escenari del duel entre el Barça i el Celta, que arriba després de la Copa i també de l'empat a València la setmana passada, que va fer mantenir la distància de quatre punts respecte del segon classificat, però també va significar una reducció a vuit punts de l'avantatge sobre el Reial Madrid i l'Atlètic, que juguen més tard. Per això,el Barça necessita vèncer i, com a mínim, mantenir la diferència davant dels durs compromisos d'aquest desembre, bàsicament les visites a Vila-real i al Santiago Bernabéu.

Les novetats en la convocatòria blaugrana són la tornada de Sergi Roberto, que ja va tenir minuts a la Copa contra el Múrcia, i d'André Gomes en els llocs de Semedo i de Deulofeu, que cauen de la convocatòria. Davant, l'irregular Celta de l'exsegon entrenador en l'època de Luis Enrique, Juan Carlos Unzué, que va començar amb pas tremolós però que sembla que s'ha adreçat darrerament.

Tot va molt de pressa

En la roda de premsa d'ahir, el tècnic barcelonista, Ernesto Valverde, va fer especial èmfasi en la «perillositat» del rival i en el fet que l'equip necessita un estat «alt d'activació» perquè en el futbol d'avui en dia «no tens ni un minutper respirar». Valverde va remarcar que «en aquest esport no pots parar-te a mirar el paisatge i dir que et trobes molt bé, perquè no tens ni un minut» per fer-ho.

El tècnic extremeny va parlar bé d'Unzué, a qui «conec des de fa molts anys. Vam ser companys, mantenim una bona relació i hem parlat sempre molt de futbol. Està fent una bona feina amb el Celta. Espero que tingui moltíssima sort perquè se la mereix». L'entrenador no va voler parlar de possibles fitxatges, com el de Coutinho, i va mantenir que «la nostra obligació és estar en un punt alt per tirar endavant els partits. Estem contents que en duels que no semblen tan importants com l'eliminatòria contra el Múrcia l'equip se'l prengui seriosament».

Per la seva banda, l'entrenador del Celta, Juan Carlos Unzué, va admetre que «quan vas al Camp Nou necessites que ells no tinguin el dia i que tu facis un partit rodó. Tot el que hem de fer, cal fer-ho junts. Hem de pressionar tots onze i defensar també tots onze». El Celta recupera el central exblaugrana Sergi Gómez però perd el lateral Jonny.