Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) va protagonitzar ahir una cavalcada triomfal per adjudicar-se la tercera etapa de la Volta Ciclista a Catalunya i col·locar-se com a nou líder, amb 23 segons de marge sobre Alejandro Valverde.

El belga, un dels corredors més combatius del grup internacional, va formar part de l'escapada del dia i sense girar la vista enrere en cap moment va creuar en solitari la línia de meta ubicada a Camprodon. A l'últim revolt, una caiguda ha afectat el corredor bagenc Jordi Simón, que un dia més era entre els millors.

Amb un ritme infernal al coll de Bracons, De Gendt va desgastar els seus quatre companys d'aventura: Chevrier (AG2R), Mas (Caja Rural), Torres (Burgos BH) i Mikel Bizkarra (Euskadi Murias). I, a falta de 20 quilòmetres, va marxar tot sol per plantejar un pols directe als grans favorits de la prova.

La constància del corredor del Lotto va obtenir un merescut premi. El gran grup va reaccionar a l'últim obstacle de la jornada, al port de Collabós, i li va posar les coses molt difícils. A les rampes de Collabós es van veure els primers atacs de cara a la classificació general de la Volta.

El català Marc Soler (Movistar) va iniciar les hostilitats, però el tall decisiu el van protagonitzar Nairo Quintana (Movistar), Simon Yates (Michelton), Thibaut Pinot (FDJ) i Matthias Frank (AG2R). Els quatre es van entendre i van fer camí. Darrere, el conjunt Sky es va organitzar per intentar caçar-los.

Amb un patiment constant, De Gendt va pedalar fins a l'extenuació per firmar una victòria sensacional que també li va comportar ser el nou líder. Darrere el belga, a només 20 segons, Sky va aconseguir atrapar el grup de Nairo Quintana a la recta final.

Avui, la quarta etapa passarà pel Berguedà i la Cerdanya: 170,8 km entre Llanars i La Molina que seran clau per intentar desbancar el nou líder i clarificar la general.