Amb cartells amb el lema "Jo també estic en contra del feixisme i el racisme", unes 30 persones van acudir ahir al matí davant de l'Ajuntament de Moià per donar suport a l'autor del llibre Xenofòbia a Catalunya, el periodista Xavier Rius, denunciat pel cap de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, que l'acusa de calúmnies i injúries en el seu llibre i li demana 100.000 euros d'indemnització.

Els dos van comparèixer al jutjat de pau de Moià, situat a l'Ajuntament, a l'acte de conciliació entre les dues parts, que no es va produir. A la sortida, Anglada va ser escridassat pels manifestants, mentre el líder ultra no abandonava el seu somriure burleta. El cap de la PxC va dir que presentarà a Rius dues querelles, una per injúries i l'altra per incitació a la discriminació social per temes ideològics.

El periodista es va mostrar convençut que els fragments del llibre sobre la PxC i sobre Anglada estan fonamentats i documentats i va apel·lar a la llibertat d'expressió. Rius ha rebut el suport d'onze entitats de Moià, dels tres partits polítics amb representació a l'Ajuntament, del Sindicat de Periodistes i del Grup Ramon Barnils, que han alertat que la iniciativa de la PxC amenaça el periodisme d'investigació i el dret a la informació.