Unió de Pagesos de l'Anoia va defensar ahir l'agricultor imputat i va considerar que "no és ni responsable ni culpable" de l'incendi, ja que, segons va assenyalar, es va tractar d'un "accident".

"De cap manera no podem acceptar una culpabilització ni de la persona, ni del sector ni de l'ofici", va ressaltar a Regió7 el coordinador comarcal del sindicat agrari, Joan Vidal. Segons va assenyalar, "diumenge el pla antiincendis no estava al nivell 3, sinó al nivell 2, com ho ha estat pràcticament tot l'estiu i, per tant, l'activitat agrícola estava totalment permesa". A més, segons va afegir, "diumenge era un dels dies més frescos que teníem, ja que a la nit anterior havien baixat les temperatures. I el vent que bufava no era exagerat".

Vidal va indicar que "els pagesos hem de fer aquest tipus de feines a l'estiu, i resulta que el nostre entorn de treball són els camps i els boscos. Per tant, es tracta d'un accident, igual com passen accidents en altres feines. Els riscos són inherents a la nostra activitat", va dir. Es va mostrar a favor "de totes les campanyes de sensibilització que s'estan fent a l'estiu" i va dir que "sempre intentem minimitzar els riscos, com se'ns marca. Però sempre poden passar accidents".